eur:
394.73
usd:
370.57
bux:
65346.42
2024. április 19. péntek Emma

Ma még nem lesz gázkorlátozás

A nagy hideg miatt a mai gázfogyasztás várhatóan megközelíti az ellátórendszer napi 87,5 millió köbméteres csúcskapacitását, de ma nem várható gázkorlátozás, közölte a Földgázszállító Rt.

A Földgázellátó napi 87,5 millió köbméteres fogyasztásig képes a felhasználók korlátozásmentes kiszolgálására, ma pedig a fogyasztást 86 millió köbméter körül várható, az előre jelzett napi középhőmérséklet mínusz 11 fok lesz - közölte a Mol csoporthoz tartozó Földgázszállító Rt.

Vasárnap Magyarország földgázfogyasztása 74,5 millió köbméter volt, mínusz 3,7 fokos napi középhőmérséklet mellett.

A földgázimport mennyisége változatlanul az igényelt 75–80 százaléka. Beregdarócon belföldi fogyasztásra 22 millió köbméter érkezik, tranzitcélokra 9 millió köbmétert adnak át, az osztrák átadó állomáson további 8 millió köbméter földgáz érkezik Magyarországra.

A közlemény szerint a beérkező mennyiség, kiegészítve a magyarországi kitermelésből származó közel napi 10 millió köbméter, valamint a belföldi tározókból kivett 46 millió köbméter gázzal lehetővé teszi a fogyasztók zavartalan ellátását, leszámítva ebből az egyes, kereskedelmi szerződések alapján korábban megszakított nagyfogyasztókat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×