eur:
395.62
usd:
371.93
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

A szocialisták adnának még

Több mint húsz törvényjavaslatot fogadtatna el az Országgyűléssel a tavaszi ülésszak alatt az MSZP.

Az MSZP parlamenti frakcióvezetője a javaslatok közül kiemelte a gyermekek védelméről szóló törvényt, az esélyegyenlőségi jogszabályok, a földgáz biztonsági készletezéséről, valamint a polgárőrségről szóló törvény módosítását.

Lendvai Ildikó úgy fogalmazott: céljuk, hogy a parlament minden eddiginél gyorsabb és alaposabb munkát végezzen.

A szocialisták lehetővé tennék, hogy az alacsonyabb jövedelmű családok ne csak szeptemberben, az iskolakezdéshez kapjanak támogatást, hanem karácsony előtt is utaljanak át nekik 5 ezer forintos egyszeri támogatást.

Bővítenék a támogatottak körét is. A jövőben azok a családok is megkapnák az egyszeri támogatást, amelyeknél az egy főre jutó jövedelem nem haladja meg a nyugdíjminimum 120 százalékát.

Lendvai Ildikó közölte: újra lehetővé akarják tenni, hogy az életüktől és szabadságuktól jogtalanul megfosztottak ismét igényelhessenek kárpótlást.

Ezt azzal indokolta, hogy a különböző levéltárak és dokumentációs központok megnyitása után ismét sokan tudják bizonyítani: jár nekik a kárpótlás.

"Van erre pénz, mert a Medgyessy-kormány feltötltötte az ezzel foglalkozó közalapítványt" - fogalmazott a frakcióvezető.

A szocialisták nagyobb támogatást adnának a polgárőröknek is.



KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Újabb részletek az idősek jogosítványáról

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) tájékoztatása szerint 2021-ben 93 680 fő tett sikeres B kategóriás vizsgát, 2022-ben pedig 99 174-en, közöttük igen magas korú jelentkezők is.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×