eur:
392.93
usd:
366.26
bux:
66775.03
2024. április 26. péntek Ervin

Több ezer orvost ellenőriz az OEP

Több ezer háziorvost és fogorvost ellenőriz március végéig az Országos Egészségbiztosítási Pénztár, miután kiderült, hogy sokan magánrendelőjük felszerelésére költötték az állami hiteltámogatást.

Az egészségbiztosító főosztályvezető-helyettese az InfoRádióban elmondta: azoknak, akiknél szabálytalanságot tárt fel a vizsgálat, a büntető kamatokkal együtt vissza kell fizetniük a pénzt.

Körösi László hozzátette: a csaknem 5.200 háziorvosi és 2.200 fogorvosi szolgálat közül eddig 60 rendelőt ellenőriztek, és az esetek 7 százalékában tapasztaltak kisebb-nagyobb visszaéléseket.

A főosztályvezető hozzátette: a vizsgálat eredményétől függően tesznek javaslatot a támogatási rendszer átalakítására.

Szólt arról is, hogy az elmúlt 4 évben több milliárd forint állami támogatást fizettek ki az orvosi rendelők korszerűsítésére.

A Magyar Orvosi Kamara túlzónak és igazságtalannak tartja az orvosok totális ellenőrzését - mondta az InfoRádiónak a szervezet elnöke. Éger István az InfoRádiótól értesült az ügyről. Szerinte néhány visszaélő miatt nem kellene az egész orvostársadalmat megbüntetni, mert emiatt még kevésbé lesz vonzó pálya a gyógyítás.

„Alávág a 21 lépés általunk komolyan támogatott programjának, a betöltetlen praxisok betöltését még nehezebbé teszi, még kevésbé lesz vonzó a háziorvosi pálya. Mindennek dacára nyilván költségvetési okokból a kormány meglépte ezt a megszorító intézkedést, amit nagy sajnálattal vettünk tudomásul” – fogalmazott Éger István.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Csányi Sándor: történetének legnagyobb bankvásárlása jöhet az OTP-nél!

Csányi Sándor: történetének legnagyobb bankvásárlása jöhet az OTP-nél!

Ma 10 órától tartotta közgyűlését az OTP, ahol a részvényesek többek között döntöttek az osztalékfizetésről és saját részvények visszavásárlásáról. A rendezvényen beszédet mondott Csányi Sándor és Varga Mihály. A Portfolio az esemény helyszínéről tudósított.  A hazai részvénypiaccal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. A rendezvényen részt vesz többek között Rékasi Tibor, a Magyar Telekom vezérigazgatója és Ormosy Gábor, az AutoWallis vezérigazgatója. Jelentkezni és regisztrálni itt lehet, a program itt olvasható, az előadóink listája itt található.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×