eur:
392.49
usd:
365.87
bux:
66795.47
2024. április 25. csütörtök Márk

Szilveszter államfői beszéd nélkül

Nem mond újévi köszöntőt a köztársasági elnök szilveszter éjfélkor - értesült az Index. Szakítva a hagyományokkal Sólyom László csak január elsején szól a nemzethez. A Köztársasági Elnök Hivatala az InfoRádiónak megerősítette a hírt.

Sólyom László köztársasági elnök december 31-én éjfélkor nem tart ünnepi beszédet – tudta meg az InfoRádió a Köztársasági Elnöki Hivatal sajtófőnökétől. Wéber Ferenc elmondta, hogy az államfő január elsején szól a nemzethez.

Az InfoRádió úgy értesült, hogy Sólyom László azért január elsején mond köszöntőt, mert komoly beszéddel készül, amelyben választ ad a hozzá eddig feltett sok, de felelet nélkül maradt kérdésre is.

Információnk szerint az elnöki hivatal a január elsejei időpontot alkalmasabbnak és hatékonyabbnak tartotta, mint a szilveszter éjfélt, amikor a tévénézők többsége vélhetően inkább az ünneplésre, mintsem az államfő beszédére koncentrál.

Így gondolja ezt az InfoRádió által megkérdezett politológus is. Kumin Ferenc úgy véli, hogy az államfő egy január elsején megtartott beszéddel hatással lehet a választási kampányra is.

„Üzenhet a választóknak is, de üzenhet a politika alakítóinak is. Talán elhangozhatnak olyan gondolatok, amelyek érdemben befolyásolhatják a kampány stílusát, vagy legalábbis elgondolkodásra késztetik azokat, akik hatással lehetnek a kampány hangnemére, stílusára” – vélekedett a Kumin Ferenc politológus.

Sólyom László elődei minden évben szilveszter éjfélkor, a Himnusz után mondtak köszöntőt. Tavalyi beszédében Mádl Ferenc akkori köztársasági elnök sorsdöntőnek értékelte Magyarország uniós csatlakozását. Államfőként hitet tett amellett, hogy 2005-ben növekedni fog az összetartozás tudata a magyar társadalomban. Mádl Ferenc egy éve örömből többet, bajból kevesebbet kívánt az országnak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök. Kövesse velünk élőben a Kormányinfót!

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×