INFORÁDIÓ 

2018. március 18. vasárnap
Ede, Sándor

Választ vár a Fidesz a munkahelygarancia-javaslatra

Infostart / InfoRádió
A Fidesz választ vár a miniszterelnöktől, hogy támogatja-e a munkahelygarancia-javaslatot - mondta a nagyobbik ellenzéki párt frakcióvezetője.

Áder János szerint Gyurcsány Ferenc a parlamentben semmitmondó választ adott a Fidesz elnökének tegnap ismertetett javaslatára. A frakcióvezető úgy fogalmazott: a kormányfő nem tehet úgy, mintha a körbetartozás problémája nem létezne.

Az Ecostat felmérésére hivatkozva Áder János azt mondta: 2004-hez képest a nagyvállalatoknál 11, a közepes vállalkozásoknál 19, a kisvállalatoknál pedig 28 százalékkal nőtt a körbetartozások mértéke. Hozzátette: a kereskedelmi kamara számításai szerint a kisvállalkozások lejárt kintlevőségeinek összege eléri árbevételük 15-20 százalékát, vagyis megegyezik nyereségükkel.

A kormányszóvivő közölte: miközben a kabinet már dolgozik egy valós probléma megoldásán, a Fidesz politikai tőkét kovácsolna abból. Batiz András emlékeztetett: a gazdasági miniszter csaknem egy hete jelentette be a körbetartozások kezelésére vonatkozó intézkedéscsomagot.

Varju László, a szocialisták frakcióvezető-helyettese az InfoRádiónak nyilatkozva 2006 első negyedére ígérte a kis-, és középes vállalkozások körbetartozásának rendezését.

A Fidesz elnöke tegnap azt mondta: a munkahelyek megőrzését garantáló törvényben egyebek mellett bevezetnék a teljesítésarányos áfa-befizetést és törvényben tiltanák az áfa-visszatartást. Orbán Viktor felvetésére Gyurcsány Ferenc miniszterelnök úgy reagált: a kormány megtette a megfelelő lépéseket a helyzet javításáért.A címlapról ajánljuk