INFORÁDIÓ
2021. december 5. vasárnap
Vilma

Ismét feszült a helyzet a fuvarozók és a kormány között

Infostart

A Fuvarozó Vállalkozók Országos Szövetsége és a Magánvállalkozók Nemzetközi Fuvarozó Ipartestülete szerint a kormány nem teljesítette azt a megállapodást, melyet augusztus 23-án kötöttek. A szervezetek ezért felszólították a kormányt, hogy tegyen lépéseket a megállapodásban foglaltak teljesítése érdekében.

A kormány és az érdekképviselet augusztusban a fuvarozók tevékenységét könnyítő intézkedésekről szóló megállapodást kötött.

A FUVOSZ főtitkára az InfoRádiónak azt mondta: a megállapodás 18 pontot tartalmaz, amelyből tizenkettőt ugyan teljesített a kormány, de a többi pontot illetően nincs előrelépés. Peredi Péter közölte: nem történt állami intézkedés a többi között a gázolaj jövedéki adójának csökkentése terén, a gépjárművezető-képzést támogató szakképzési alap létrehozásában, a szakmai továbbképzési tanfolyam indításában, valamint a gázolaj jövedéki adójának csökkentésében sem.

A főtitkár közölte: az érdekképviseletek azt is elvárják a kormánytól, hogy mielőbb szülessenek meg a hiányzó és a már folyamatban lévő jogszabályváltozások, hogy azok még január előtt életbe léphessenek.

December 20-ára a kormány találkozóra hívta az érdekképviseletek vezetőit, ahol várhatóan értékelik a megállapodásban foglaltakat - mondta el Perendi Péter, hozzátéve: mindent megtesznek azért, hogy a megállapodásban foglaltak maradéktalanul teljesüljenek.

Kapcsolódó hang

Hanganyag
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018