eur:
394.46
usd:
370.45
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Benzinlopással gyanúsítanak két rendőrt

Két rendőr is érintett lehet a százhalombattai olajfinomítóban történt benzinlopásban. Az ügynek eddig 25 gyanúsítottja van.

Az érdi rendőrkapitányság két járőre ellen indított eljárást a Pest megyei Nyomozóhivatal a százhalombattai olajfinomítóban történt benzinlopással kapcsolatos nyomozás során.

Szende Gyula osztályvezető az InfoRádiónak elmondta: az érdi rendőrkapitányság két hivatásos állományú rendőrét azzal gyanúsítják, hogy biztosították az olajfinomítóból ellopott, majd kamionokba átfejtett benzin útját.

Az egyenruhások ellen folytatólagosan, üzletszerűen, bűnszövetségben, különösen nagy értékre elkövetett lopás miatt indítottak eljárást. A két gyanúsítottat előzetes letartóztatásba helyezték. A rendőrök tagadják a bűncselekmény elkövetését.

A Nemzeti Nyomozó Iroda bűnügyi főosztályának vezetője április végén közölte, hogy két alkalommal 210 ezer liter üzemanyagot csempésztek ki tartálykocsikban a MOL Rt. százhalombattai kőolaj-finomítójából, egy illegális csővezetékről pedig gázolajat csapolt le a jól szervezett tolvajbanda. Zsombok György hozzátette: a lopásról a MOL Rt. értesítette őket.

A Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai áprilisban több akciót tartottak, és ennek során sikerült elfoni a gyanúsítottakat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×