eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
2 firefighters spraying high pressure water to  fire with copy space
Nyitókép: PrathaanrGetty Images

Fognak tudni szavazni a rendőrök, tűzoltók, mentősök is

Azokat a tűzoltókat, akik nem érnek be a szolgálati helyükre 7 óráig, megvárják a váltótársaik

A tűzoltóság, a rendőrség, a büntetés-végrehajtás és a honvédség személyi állományának is biztosítják a részvétel lehetőségét az április 3-ai országgyűlési választáson és a vele egy napon rendezett országos népszavazáson.

  • Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság azt közölte, hogy a katasztrófavédelem a szolgálatcsúsztatás alkalmazásával biztosítja a készenléti szolgálatot ellátó állományának a választójog gyakorlását. A készenléti szolgálatot adó tűzoltók 24 órás váltásos szolgálatot látnak el, ami 7 órakor kezdődik, a szavazóhelyiségek pedig vasárnap 6 órakor nyitnak. Így azokat a tűzoltókat, akik nem érnek be a szolgálati helyükre 7 óráig, megvárják a váltótársaik. A szolgálatcsúsztatást a szolgálatvezetők bonyolítják.
  • A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága közleményében azt írta, biztosítják a szolgálatban álló munkatársaiknak is a szavazáson való részvételt. Ennek érdekében az intézmények vezetői úgy szervezik meg az állomány szolgálatát a választás napján, hogy az akkor munkában lévő kollégáknak is legyen lehetőségük szavazatukat leadni.
  • Az Országos Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a szabad elhatározáson alapuló választójog gyakorlásának lehetősége a szolgálatban lévő rendőrök számára is biztosított, minden rendőri egység ennek megfelelően szervezte a szolgálatot. A hivatásos rendőrök csak polgári ruhában vehetnek részt a voksoláson, és szavazati joguk gyakorlásakor nem viselhetnek önvédelmi fegyvert vagy más kényszerítő eszközt.
  • A Honvédelmi Minisztérium (HM) közölte: Magyarországon minden katona - mint valamennyi erre jogosult magyar állampolgár - szabadon gyakorolhatja választójogát. Ebben a korábbi évekhez képest nincs változás: mind a belföldön, mind a külföldön szolgálatot teljesítő katonáknak van lehetőségük élni szavazati jogukkal. A szavazással kapcsolatos gyakorlati tudnivalókról - az átjelentkezés, a határidők - a honvédelmi tárca a választást megelőzően széleskörűen tájékoztatta a katonákat. A külföldön történő szavazás csaknem ezer külszolgálaton lévő magyar katonát érint. A missziókban szolgáló katonák a külföldön élő magyar állampolgárokhoz hasonlóan, magyarországi állandó lakóhellyel rendelkező magyar állampolgárokként a külképviseleteken gyakorolhatják szavazati jogukat.
Címlapról ajánljuk

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
A lengyelek a németeket hergelik, Oroszország Ukrajna gázinfrastruktúráját támadja

A lengyelek a németeket hergelik, Oroszország Ukrajna gázinfrastruktúráját támadja

Lengyelország azt reméli, hogy az elmúlt napokban bejelentett nyugati támogatások hatására Németország is jelentős katonai támogatást küld majd Ukrajnába. Eközben az ukrán kormány azt jelentette, hogy az oroszok által támadás érte a Nyugatot kiszolgáló gázinfrastruktúrát, az orosz jelentések szerint pedig négy ukrán frontszakaszon is sikerült áttörniük A legfrissebb vasárnapi orosz-ukrán háborús híreink vasárnap.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×