eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Hadházy Ákos, a Lehet Más a Politika (LMP) társelnöke nyilatkozik a párt választási eredményváró rendezvényén a budapesti Danubius Hotel Arenában 2018. április 8-án.
Nyitókép: Szigetváry Zsolt

Fegyelmi bizottság dönt Hadházy Ákosról

Az LMP-ben már a választás előtt etikai vizsgálat indult Hadházy Ákos ellen, mert a párt döntéshozói testületeinek határozatai ellenére egyeztetett az MSZP-vel - írta az Index.

Az LMP azóta lemondó társelnöke ellen már a választások előtt etikai vizsgálat indult, aminek az lett az eredménye, hogy az ügyet a fegyelmi bizottsághoz utalták. Ez a testület szombaton ül össze - írta az Index.

A portál kereste Hadházy Ákost is, aki az urnazárás előtt azt mondta, jelenleg ez a legkevésbé fontos kérdés az életében.

A politikus ellen azért indult vizsgálat, mert az LMP nevében olyan, nem tervezett, visszalépésekről szóló felajánlásokat is tenni, amihez nem volt felhatalmazása.

A választási eredmények után Hadházy bejelentette, hogy lemond a társelnöki posztról, de képviselői mandátumát megtartja. Hétfőn a 24.hu-nak adott interjúban azt mondta, Schiffer András, a párt egykori elnöke és Sallai Róbert Benedek, az országos tanács elnöke milliós perekkel fenyegette azokat az LMP-s jelölteket, akik visszalépnének. Schiffer ezt cáfolta.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×