eur:
394.48
usd:
369.79
bux:
65230.38
2024. április 19. péntek Emma
Schmuck Erzsébet, a Lehet Más a Politika parlamenti frakcióvezető-helyettese a párt választási eredményváró rendezvényén a budapesti Danubius Hotel Arenában 2018. április 8-án.
Nyitókép: MTI

Schmuck Erzsébet cáfolta a pártszakadást

Schmuck Erzsébet, Ungár Péter és Ferenczi István is lemondott az LMP-ben betöltött elnökségi tagságáról, ezért május végén előrehozott tisztújítást tarthat a párt. A részletekről Schmuck Erzsébetet kérdeztük.

Korábban lemondott Hadházy Ákos társelnök, múlt év végén Jancsó Andrea, a párt korábbi 9. kerületi képiselője is, összesen 5 fő mondott le a tagságról az elmúlt fél évben a 9 elnökségi tag közül. Így teljes tisztújítást kell tartania az ellenzéki pártnak, ez részben technikai lépés.

Hadházy Ákos társelnök a választások éjszakáján bejelentett döntése miatt egyébként is kongresszust kellett volna tartani június 8-a előtt, viszont teljes tisztújítás csak június második felében lett volna. És, hogy

ne kelljen ezt kétszer összehívni rövid időn belül, ez így praktikus

– mondta Schmuck Erzsébet.

A politikus úgy vélte: nem lesz pártszakadás a következő hetekben. "Természetesen vannak belső viták, de biztos benne, hogy az új vezetéssel, egységesen halad tovább a Lehet Más a Politika".

Tájékoztatása szerint Hadházy Ákos jelenleg az LMP frakciójának a tagja, reményei szerint ott is marad - reagált a pártból történő kizárásával összefüggő hírekre Schmuck Erzsébet. Hozzátette: bár az egykori társelnök sokat gondolkodott, hogy felvegye-e parlamenti mandátumát, de a végleges döntését még ő sem ismeri. Beszélt arról is, hogy

az LMP néhány tagja ellen belső fegyelmi eljárás indult,

így az elvi lehetősége annak is megvan, hogy a frakció tagjait zárja ki a párt, de ebben a fegyelmi bizottság dönt.

Schmuck Erzsébet elmondása szerint most ügyvezető elnökség működik az LMP élén, és úgy véli Szél Bernadettnek nincs oka arra, hogy ne induljon újra a teljes körű tisztújításon.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt.
VIDEÓ
Magyar óvodában építettek be egy nemzetközi innovációt

Magyar óvodában építettek be egy nemzetközi innovációt

A XVIII. kerületi Zöld Liget Tagóvoda teljes homlokzata és gépészete megújult, évtizedekre előre biztosítva az épület energiahatékony működését. Bár a klímaváltozás elleni küzdelemben az épületek felújítása az egyik legjelentősebb hatásokkal kecsegtető terület, itthon még viszonylag kevés kutatás-fejlesztés zajlik a témában. Az EU-s Horizon2020 keretprogram lehetőséget ad arra, hogy tagállamok kutatás-fejlesztő partnerei összefogjanak és úttörő megoldásokat fejlesszenek. Ez volt a célja a StepUP kutatás-fejlesztési projektnek is, ami innovatív megoldásokkal ösztönzi az energetikai mélyfelújítást, és ezáltal minél több épület karbonsemlegessé válását - szerepel az ABUD Mérnökiroda közleményében.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×