eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyitókép: Pixabay

Elkezdődött az idei országgyűlési választás

Szombaton 11 órakor lejárt az országgyűlési választáson induló jelöltek visszalépésének határideje, mert az amerikai kontinensen ekkor megkezdődött a választás.

A Nemzeti Választási Bizottság március végén fogadta el iránymutatását a jelöltek visszalépésének időpontjáról.

Az iránymutatás szerint az országgyűlési választáson a szavazás megkezdésének időpontja a voksolást legkorábban indító külképviselet kezdési időpontja, azaz - Magyarország külképviseleteinek elhelyezkedésére tekintettel - a szavazást megelőző napon közép-európai idő szerint 11 óra.

Az időeltolódás miatt az amerikai kontinensen már szombaton megtartják a szavazást, legkorábban a brazíliavárosi, a Sao Paulo-i, a Buenos Aires-i és a Santiago de Chile-i külképviselet nyitott ki, közép-európai idő szerint szombaton 11 órakor.

Annak érdekében, hogy a külképviseleteken és a magyarországi szavazókörökben azonos adattartalmú szavazólapokon történhessen a szavazás, az egyéni választókerületi jelölt tehát szombaton 11 óráig tehette meg a jelöltségről lemondó nyilatkozatát.

A lemondott jelölt nevét "lehúzzák" a szavazólapról, és a jelölt kieséséről a szavazatszámláló bizottság a szavazóhelyiségben elhelyezett hirdetményen is tájékoztatja a választópolgárokat.

Címlapról ajánljuk
Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

A leszokási hajlandóságot nagyban befolyásolja, hogy mennyire érezzük távolinak a dohányzás negatív, illetve a leszokás pozitív következményeit – derül ki az ELTE PPK kutatóinak 1500 dohányost bevonó vizsgálatából.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×