eur:
395.62
usd:
366.69
bux:
65620.71
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Képviselők az 1568. évi tordai vallásügyi törvény jelentőségéről és a vallásszabadság napjáról szóló törvény szavazása előtt az Országgyűlés plenáris ülésén 2018. február 20-án.
Nyitókép: Balogh Zoltán

Erre számíthatunk kormányváltás esetén

Az ellenzék és a kormányoldal is kormányválságot és előrehozott választást jósol arra az esetre, ha a Fidesz elbukik április nyolcadikán.

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke a Civil Rádióban beszélt arról, hogy egy esetleges kormányváltás után káoszra kell számítani. „Átmeneti parlamenti kormányzás, elhúzódó koalíciós tárgyalások, aminek a végén inkább azt feltételezem, hogy új választás” – erre számít a DK miniszterelnök-jelöltje.

Vona Gábor, a Jobbik kormányfő-jelöltje egy nagykanizsai fórumon mondta el, hogy szerinte mi történik, ha nem a Fidesz nyer. „Az első félév az pokoli lesz. Ugyanis mivel fogjuk magunkat szembe találni? Kormányra kerültünk, de még mindig nem nálunk lesz a hatalom, ugyanis a média, a gazdaság, a pénz, az állami szervek mind-mind a Fidesz oldalán lesznek, és mint a sarokba szorított patkány – már elnézést a kifejezésért – meg fognak tenni mindent azért, hogy megtörjenek bennünket, hogy megbuktassanak bennünket, hogy ne tudjuk elvégezni az elszámoltatás” – fogalmazott a pártelnök.

Az LMP előrehozott választást ír ki, ha megnyeri a választást. Szél Bernadett, a párt miniszterelnök-jelöltje azt mondta az Indexnek, hogy kormányváltás esetén nem az új kabinet összeállítása a legfontosabb feladat, hanem a jogállamiság helyreállítása, mert akkor rögtön kiírhatnak egy új, demokratikus voksolást. A mostanit ugyanis nem tartja annak.

Az ellenzéki pártok egyébként azért lennének érdekeltek egy előrehozott választásban a kormányváltás után, mert azon a győzteshez húzás közismert jelensége miatt akár kétharmadot is szerezhetnének, és akkor mindenhonnan leválthatnák a Fidesz embereit.

Veresége esetén a kormánypárt is számol a kormányválság és az előrehozott választás lehetőségével. Gulyás Gergely, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője a Nézőpont Intézet budapesti konferenciáján azt mondta, hogy vagy ők kormányoznak, vagy káosz és előrehozott választás következik.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Újabb drámai részletek a németországi buszbaleset ügyében

Egyelőre nem sikerült kideríteni, hogy mi okozhatta a Lipcse közelében történt buszbalesetet. Az egyik utas szerint a szolgálatban lévő két sofőr baleset idején éles vitát folytatott egymással, ami elterelhette a kormánynál ülő vezető figyelmét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×