eur:
394.06
usd:
368.36
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Berlin, 2018. augusztus 30.Thilo Sarrazin német közíró, korábbi politikus új, Feindliche Übernahme. Wie der Islam den Fortschritt behindert und die Gesellschaft bedroht (Ellenséges kivásárlás – Hogyan hátráltatja a haladást és veszélyezteti a társadalmat az iszlám) című könyvének berlini bemutatóján 2018. augusztus 30-án. (MTI/EPA/Clemens Bilan) *** Local Caption *** 53000073
Nyitókép: MTI/EPA/Clemens Bilan

A muszlimveszélyről írt a volt pénzügyminiszter, kizárnák a pártjából

Thilo Sarrazin a Németország felszámolja önmagát című könyvében a "naiv és opportunista" állami bevándorlási politika következményeként Európa végét jósolta.

A berlini koalícióban részt vevő Szociáldemokrata Párt főtitkára Berlinben hangsúlyozta, hogy Thilo Sarrazin folyamatosan olyan véleményt nyilvánít, amely homlokegyenest szemben áll az SPD álláspontjával. Lars Klingbeil szerint a Szociáldemokrata Párt vizsgálóbizottsága az író nyilatkozatai és könyvei alapján egyértelműen arra a megállapításra jutott, hogy Sarrazin tevékenysége ellentétes a szociáldemokrata alapszabályokkal és árt a párt hírnevének.

A főtitkár bejelentette, hogy elindítják a kizárási folyamatot.

ThiloSarrazin, aki korábban Berlin tartományi pénzügyminisztere és a német jegybank vezető testületének tagja volt, nem először áll a támadások kereszttüzében, pártja már kétszer is kísérletet tett a kizárására. Először 2010-ben, amikor

a Németország felszámolja önmagát című könyvében a "naiv és opportunista" állami bevándorlási politika következményeként Európa végét jósolta.

A Szociáldemokrata Párt kísérlete akkor kudarcba fulladt, csakúgy, mint egy évvel később, mert akkor sem tudták meggyőzően bizonyítani, hogy Sarrazin állításai a párt világnézeti alapelveibe ütköznek.

A szerző az idén Ellenséges hatalomátvétel címmel megjelent könyvében az iszlám vallás európai térnyerését és az ezzel járó társadalmi feszültségeket veszi górcső alá. Már a kötet kiadása is nehézségekbe ütközött, mert a kiadó tartott a negatív visszhangtól, és

az őszi frankfurti könyvváráson is csak zárt körben mutatták be a kötetet.

Botrányt kiváltó könyvében Sarrazin úgy véli, hogy a muszlimok többsége ellenségesen viselkedik a német társadalom értékeivel szemben, ezt azonban nem is nagyon tudja nekik felróni, mivel ők nem értik a német és összességében az európai társadalom működését. A szerző adatokkal támasztja alá, hogy az Európában és ezen belül Németországban élő muszlimok elsöprő többsége nem tekinti magát a nyugati társadalom részének,

mentalitásukkal formálják a rendszert, és ha idővel kellőképpen megnő a számuk, átveszik majd a társadalom irányítását is.

Thilo Sarrazin tervezett kizárásával kapcsolatban a Die Welt című napilapnak úgy nyilatkozott, hogy mindez szemben áll a véleménynyilvánítás szabadságával. Mint mondta, csak a tényeket és azok következményeit írta le, szerinte visszafogott stílusban.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×