INFORÁDIÓ
2022. augusztus 13. szombat
Ipoly

spd

2022.07.10. 18:01

K.O.-cseppek egy német pártrendezvényen - nyomoz a rendőrség

Vizsgálatot indított a berlini rendőrség a kormányzó Szociáldemokrata Párt (SPD) parlamenti frakciójának a héten a kancellári hivatal közelében megtartott rendezvényével kapcsolatban, ahol vasárnapi közlések szerint több embert kábíthattak el úgynevezett K.O.-cseppekkel.
2022.06.23. 19:40

SPD-elnök: a katonai erő is a politika egyik legitim eszköze

Nagy visszhangot váltott ki a kormányon lévő Német Szociáldemokrata Párt (SPD) elnökének kijelentése arról, hogy Németországnak vezető hatalommá kell válnia nemzetközi téren. Lars Klingbeil szerint ennek szellemében új irányt kell szabni az ország kül- és biztonságpolitikájának.
2022.02.04. 11:12

Újra élre tört a CDU/CSU

A pártszövetség támogatottsága egy hónap alatt négy százalékponttal emelkedett, az SPD-é négy százalékponttal süllyedt.
2021.11.19. 20:10

A földgázkérdés felrobbanthatja a német koalíciós tárgyalásokat

A hét elején a közös kormányalakítást megcélzó pártok főtitkárai még úgy nyilatkoztak, hogy a következő hétre megszülethet a részletes koalíciós megállapodás. A hét második felére azonban alapvető törésvonalak jelentek meg a szociáldemokraták és a zöldek között a földgáz „átmeneti zöldesítésének” a kérdésében.
2021.11.10. 19:33

Úgy tűnik, mégis kemény dió lesz a német kormányalakítás

Befejeződött szerdán Berlinben a Német Szociáldemokrata Párt (SPD), a Zöldek és a liberális Szabad Demokrata Párt (FDP) koalíciós tárgyalásának első szakasza, amelyben háromszáz szakpolitikus dolgozott a koalíciós szerződést megalapozó előkészítő anyagokon.
2021.10.06. 14:24

Beindulnak a koalíciós tárgyalásokat Németországban

Egyeztetéseket kezd Németországban a közös kormányalakításról a Zöldekkel és a liberális Szabad Demokrata Párttal (FDP) a szeptember végi szövetségi parlamenti választáson győztes Német Szociáldemokrata Párt (SPD) – jelentette be Christian Lindner, az FDP elnöke.
2021.10.05. 17:35

Semmilyen német koalíciós kombinációt nem lehet kizárni

A német belpolitikában ezekben a napokban folyamatosan mindenki tárgyal mindenkivel, de minden lehetséges koalíciós kombináció egyaránt vet fel összekapcsoló és távol tartó szempontokat. Amiben egyetértenek, hogy még az év vége előtt össze kellene hozni valamit.
2021.09.28. 17:04

Kiss J. László: közlekedési lámpa vagy Jamaica – ez most a német kérdés

Új korszak kezdődik a német belpolitikában is. A stabilitás korszaka véget ér, és egy bizonytalanabb időszak kezdődik – mondta Kiss J. László, a Budapesti Corvinus Egyetem tanára. Az InfoRádió Aréna című műsorában azt hangsúlyozta, hogy a kisebb pártok, a Zöldek és a liberálisok dönthetik el, ki legyen az új kancellár, és az Angela Merkel utáni időkben súlyos feladatok várnak az új kormányfőre.
2021.09.28. 07:33

A német patthelyzet Európának sem mindegy

Európai unióss szempontból felettébb zsúfolt dologidőben látszik lebénulni a német belpolitika: másfél év Covid-bezártság után egy sor fontos ügyben hónapokon belül döntéseket kellene tudni hozni, ami azonban érdemben aligha lehetséges legitim német kormány nélkül.
×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018