eur:
389.75
usd:
363.51
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Brutálisan drágák voltak a VIP-jegyek az Eb-n

Felháborítóan drágák voltak a különleges elbánásban részesítendő, azaz VIP-vendégek számára fenntartott páholyokba szóló jegyek a labdarúgó Európa-bajnokságon, állítják francia vállalkozók.

Következmény: e kiemelt helyek jelentős része a legtöbb mérkőzésen nem kelt el, és előfordult, hogy a szervezők önkénteseket hívtak be, hogy a tátongó ürességet elrejtsék.

Elszámította magát az UEFA vezetése, állítják francia vállalkozók, akik azt kifogásolják, hogy az Európa-bajnokság mérkőzéseire, a VIP-páholyokba szóló jegyek árát túlságosan magasra srófolták. Az ügy kapcsán bordeaux-i cégvezetők szólaltak meg először, hangsúlyozva, hogy hiába szerettek volna üzleti partnereket meghívni a mérkőzésekre, a fejenként 1800 euróba, azaz 550 ezer forintba kerülő belépők láttán attól végérvényesen elment a kedvük.

Ráadásul a jegyeket nem is lehetett egyenként megvásárolni, hanem azokat ötös csomagokban árulták, vagyis a mérkőzések iránt érdeklődő vállalkozónak minimum kilencezer eurót, közel 2,8 millió forintot kellett leszurkolnia, ha be akarta tenni a lábát egy VIP-páholyba. A durva árpolitikának az lett a következménye, hogy a VIP-ek vagy otthon televízión, vagy a többi nézővel elvegyülve izgulták végig a meccseket.

A bordeaux-i stadionban például az amúgy rendkívül izgalmas német-olasz mérkőzésre a 4200 VIP-helyből mindössze ezret adtak el, a szintén érdekfeszítő magyar-osztrákra pedig alig százat. Ez utóbbi meccsen egyébként annyira kínossá vált az üres páholyok látványa, hogy a rendezők önkéntesekkel töltötték fel azokat. Bár a VIP-jegyárakkal kapcsolatos problémával eddig csak a bordeaux-i média foglalkozott részletesen, azt máris tudni lehet, hogy más stadionokban is hasonló volt a helyzet, és külön beszédes elem, hogy a rengeteg embert érdeklő Franciaország-Izland mérkőzésen a VIP-páholyokba szóló jegyeket féláron kellett a szervezőknek értékesíteniük.

Ez utóbbi eset a francia-német mérkőzésen nagy valószínűséggel már nem ismétlődik meg, a házigazda csapat továbbjutását ugyanis egyre többen tartják valószínűnek, ezért az elmúlt napokban ugrásszerűen megnőtt a jegyek iránti kereslet. Bár elvileg tilos, a különböző apróhirdetési weboldalakon nem VIP-belépők százait kínálják megvételre, olykor nem kevesebb, mint kétezer euróért.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×