eur:
390.76
usd:
365.07
bux:
68152.56
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Kataszrófariadóba torkollt a belfasti koncert

Észak-Írországban az Odyssey Aréna elnevezésű hangverseny-csarnokhoz mentőautók egész sorát kellett kihívni a népszerű holland lemezlovas, Hardwell koncertje alatt, mert tizennégy-tizenöt éves fiúk és lányok félholtra itták és kábítószerezték magukat. Az észak-ír mentőszolgálat katasztrófa fokozatú riasztásra kényszerült.

Száznyolc tinédzser szorult a mentők ellátására, tizenhetet kellett sürgősen kórházba szállítani.

Az Odyssey Aréna általában szerződteti egy magánvállalat képzett munkatársait, akik elsősegélyt nyújtanak a rosszulléttel küzdőknek, de ezen az estén ez nem bizonyult elegendőnek. Egymás után estek össze a fiatalok, több közülük elvesztette az eszméletét. A gyerekek sírtak és hánytak.

Ahogy válságossá vált a helyzet, a mentőket kellett riasztani, hét mentőautó robogott a helyszínre, de a segédorvosok nem tudtak megbírkózni a feladattal, erősítést kellett kérniük. Volt úgy, hogy fél óra alatt egyszerre húsz alkoholmérgezéses vagy kábítószer túladagolástól rosszul lett gyerek életét kellett megmenteni.

Az észak-ír mentőszolgálat szóvivője szerint sokan már teljesen részegen érkeztek a csarnokba, csoda, hogy beengedték őket. Hamarosan megkezdődtek a rosszullétek, s hogy a zűrzavar még nagyobb legyen, a verekedések is.

A fiatalok a szabad levegőn próbáltak magukhoz térni, összemocskolták a környező utcákat.

A huszonhat éves, jóképű holland disc-jockey, Hardwell, eredeti nevén Robbert van de Corput, mindenütt nagy vonzerő. Múlt héten voltak, akik egész éjjel kint aludtak a belfasti aréna előtti utcán, hogy elsők legyenek nyitáskor a jegypénztárnál.

Az ünneplés azonban rosszul sikerült. Tizennégy fiatal még súlyos állapotban, kórházban fekszik.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×