eur:
389.06
usd:
363.64
bux:
68285.26
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Amerikában nyomják a londoni olimpia jegyeit

Nagy-Britanniában felháborodást váltott ki, hogy egy amerikai cég nyomtathatja majd a nyári olimpia jegyeit, majd a többtonnás szállítmányt szigorú biztonsági intézkedések között szállítják Angliába.

Az Arkansas állambeli Fort Smith városa külföldön eddig a művészmozik közönsége előtt volt jobbára ismert - itt játszódik a Coen-fivérek, a Félszemű című westernje.

Angliában mostantól nem lesz túl népszerű a tengerentúli település. Az ok: a nyári olimpia szervezői úgy döntöttek, hogy nem brit vállalat, hanem a vadnyugati város, Weldon, Williams and Lick nevű cége szállíthatja le a 11 millió jegyet.

A 23 tonnás szállítmányt repülővel viszik a majd' 7000 kilométerre fekvő Angliába, ahol a szerencsés tulajdonosoknak több mint 2000 forintért postázzák majd ki a jegyeket.

Brit vállalkozások felháborodással fogadták, hogy tengerentúli cég nyerte a tendert - amiről a szervezők azt állították, hogy nyitott volt. Ezt megelőzően amiatt lázongtak, hogy a több mint egymilliárd euró értékű olimpiai szuveníreket távol keleti gyártóktól rendelték meg.

"Tipikus. A jenkik soha nem adnának nekünk egy ilyen szerződést. Ha pedig Franciaországban lenne az olimpia, akkor sem brit cégeket bíznának meg" - dohogta Tony Hallett az egyik nagy brit szakmai ügynökség menedzsere.

Az olimpiát szervező ügynökség képviselője szerint alapos, versenyszerű és nyílt tenderen döntöttek, és a legköltséghatékonyabb megoldást választották ki. Még azt is hozzátette, hogy az olimpiai szerződések 95 százalékát brit cégek kapták.

A szervezők korábban azt ígérték, hogy ökotudatos módon rendezik meg az eseményt, ami az eddigi "legzöldebb" olimpia lesz. Az aktivisták máris azt számolják, mekkora ökolábnyomot okoz majd a több tonna jegy légi úton történő szállítása.

A szöuli és barcelonai olimpia idején a dél-koreai és a spanyol nemzeti pénznyomda állította elő a jegyeket. A zsíros szerződéshez jutott amerikai cégnek ugyanakkor nagy tapasztalata van a személyre szóló jegyek nyomtatásában: korábban az atlantai, sydney-i és vancouveri olimpia jegyeit állította elő.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Feszes maradt az amerikai munkaerőpiac

Feszes maradt az amerikai munkaerőpiac

Az amerikai munkaerőpiac továbbra is szoros maradt a múlt héten, a munkanélküli segélyek iránti új kérelmek száma változatlanul alacsony. A Munkaügyi Minisztérium csütörtöki jelentése szerint az április 27-én véget ért héten a szezonálisan kiigazított első kérelmek száma 208 ezer volt, ami megegyezik az előző heti adattal. Ez alacsonyabb, mint amit a Reuters által megkérdezett közgazdászok vártak, akik 212 000 kérelemmel számoltak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×