eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Áramvonalasítják a munkaügyi hivatalt

A konjunktúra tartós fellendülése következtében már egyre kevesebb szükség van a szövetségi munkaügyi hivatal közvetítő tevékenységére, ezért Berlinben úgy döntöttek, hogy áramvonalasítják a hivatalt. Az elkövetkező négy évben tízezer alkalmazottjától válik meg a munkaügyi hivatal.

Jelenleg 115 ezer alkalmazottat foglalkoztat a szövetségi munkaügyi hivatal. A létszámot még a gazdasági válság idején kényszerből duzzasztották fel, hogy minél több álláskeresőnek találjanak elhelyezkedési lehetőséget.

Most azonban, amikor a munkanélküliek száma már három millió alá csökkent, és ez a tendencia tartósnak ígérkezik, Berlinben a hivatal áramvonalasítása mellett foglaltak állást. Mint az intézmény elnöke, Frank Jürges Wiese elmondta, 2015-ig kereken tízezer alkalmazottól fognak megválni. Utalt azonban arra, hogy szó sincs tömeges elbocsátásról, hanem csupán az időszaki szerződéseket nem fogják meghosszabbítani, és a nyugdíjba vonuló alkalmazottak állását sem fogják betölteni.

A leépítés elsősorban az adminisztratív beosztásokban dolgozókra vonatkozik, az ügyfelekkel foglalkozó személyeket nem érinti a takarékossági intézkedés, mert továbbra is minél több álláskeresőt akarnak elhelyezkedéshez hozzásegíteni.

A legtöbb személytől a szövetségi munkaügyi hivatal bajorországi és baden-württembergi kirendeltségein akarnak megválni, mert ezekben a tartományokban javult a leginkább a foglalkoztatottság.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×