eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
A Facebook amerikai internetes közösségi portál anyavállalatának, a Metának a Threads nevű, új mikroblog-szolgáltatását indítja el egy felhasználó mobiltelefonján Miamiban 2023. július 5-én. A Twitter-rivális Threadsre az Instagram felhasználók saját felhasználónevükkel regisztrálhatnak, de regisztráció nélkül is nyomon követhetik kedvenc felhasználóik megosztásait az új alkalmazáson. A Threads az Európai Unióban szabályozási problémák miatt egyelőre nem hozzáférhető.
Nyitókép: MTI/EPA/Cristobal Herrera

Elhárult az akadály, berobbanhat Európába is a Threads

Már decemberben kipróbálhatjuk a Twitter/X ellenfelének szánt közösségi platformot.

Július 6-án indult el a Meta új közösségi oldala, a Threads, ami a Twitternek/X-nek állít konkurenciát. A szolgáltatás sikeres rajtot vett, öt nap alatt 100 millióan regisztráltak rá. Az európai felhasználók azonban kimaradtak az indulásból, mert az uniós adatvédelmi szabályozások miatt első körben nem tette elérhetővé a Meta a szolgáltatást – írja a hvg.hu.

A The Wall Street Journal értesülései szerint a Meta mostanra minden ponton megfelel az EU szabályainak, így a Threads 2023 decemberében Európa-szerte elérhetővé válik. A pontos dátum egyelőre nem ismert.

A lap úgy tudja, a Meta belement, hogy profil létrehozása nélkül is hozzá lehessen férni a platformhoz.

Jelenleg a Threadsnek 73 millió aktív felhasználója van – ők azok, akik havonta legalább egyszer belépnek az oldalra –, szemben az X 365 milliójával.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×