eur:
394.01
usd:
363.56
bux:
66169.03
2024. március 3. vasárnap Kornélia
A Facebook amerikai internetes közösségi portál anyavállalatának, a Metának a Threads nevű, új mikroblog-szolgáltatását indítja el egy felhasználó mobiltelefonján Miamiban 2023. július 5-én. A Twitter-rivális Threadsre az Instagram felhasználók saját felhasználónevükkel regisztrálhatnak, de regisztráció nélkül is nyomon követhetik kedvenc felhasználóik megosztásait az új alkalmazáson. A Threads az Európai Unióban szabályozási problémák miatt egyelőre nem hozzáférhető.
Nyitókép: MTI/EPA/Cristobal Herrera

Elhárult az akadály, berobbanhat Európába is a Threads

Már decemberben kipróbálhatjuk a Twitter/X ellenfelének szánt közösségi platformot.

Július 6-án indult el a Meta új közösségi oldala, a Threads, ami a Twitternek/X-nek állít konkurenciát. A szolgáltatás sikeres rajtot vett, öt nap alatt 100 millióan regisztráltak rá. Az európai felhasználók azonban kimaradtak az indulásból, mert az uniós adatvédelmi szabályozások miatt első körben nem tette elérhetővé a Meta a szolgáltatást – írja a hvg.hu.

A The Wall Street Journal értesülései szerint a Meta mostanra minden ponton megfelel az EU szabályainak, így a Threads 2023 decemberében Európa-szerte elérhetővé válik. A pontos dátum egyelőre nem ismert.

A lap úgy tudja, a Meta belement, hogy profil létrehozása nélkül is hozzá lehessen férni a platformhoz.

Jelenleg a Threadsnek 73 millió aktív felhasználója van – ők azok, akik havonta legalább egyszer belépnek az oldalra –, szemben az X 365 milliójával.

Címlapról ajánljuk
Szakértő: van, ami sokkal fontosabb, mint a mielőbbi kibocsátáscsökkentés

Szakértő: van, ami sokkal fontosabb, mint a mielőbbi kibocsátáscsökkentés

Az Európai Unió országai tudatosan törekednek arra, hogy féken tartsák a klímaváltozást okozó káros anyagok kibocsátását. Magyarország kibocsátását a globális skálán még statisztikailag is nehéz kimutatni, mégis komoly erőfeszítéseket tesz a klímasemlegesség eléréséért. Zay Balázzsal, a Klímapolitikai Intézet vezető kutatójával beszélgettünk.

Megerősítették az Orbán-Trump találkozó időpontját

Orbán Viktor miniszterelnök március 7-én Washingtonban Kevin Roberts-szel, a leghíresebb amerikai konzervatív kutatóintézet, a Heritage Alapítvány elnökével folytat panelbeszélgetést "az Egyesült Államok és Magyarország kapcsolatainak jövője" címmel, a magyar stratégiai gondolkodásról a kialakuló globális biztonsági, gazdasági és társadalmi konfliktusok korszakában - tájékoztatott Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.04. hétfő, 18:00
Kovács Zsolt
öngondoskodásért felelős miniszteri biztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 3. 07:20
×
×
×
×