eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Pixabay

Extrém hőmérsékleten is üzemképes ez az új akkumulátor

Szélsőséges hőmérsékleti viszonyok között is üzemképes kínai fejlesztésű új lítium-akkumulátort mutatott be a Sencsenben zajló CHTF (China Hi-Tech Fair) fejlett technológiai kiállítás- és vásáron a Shenzhen Institutes of Advanced Technology (SIAT) kutatóintézet.

A SIAT munkatársa, az új típusú akkumulátor fejlesztője elmondta, hogy az akkumulátor mínusz 70 és plusz 80 fok között működőképes, energiasűrűsége pedig 13-25 százalékkal haladja meg a hagyományos lítium-ion akkumulátorokét, ami hosszabb élettartamot jelent. Mindemellett az akkumulátor javított gyorstöltési paraméterekkel is rendelkezik, 20 perc alatt teljes kapacitásra fel lehet tölteni.

Az akkumulátorban alumínium alapú kompozit anódanyagot használnak, valamint a felhasználási területtől függő módon különböző elektrolit közeget, ami jelentős mértékben kiterjeszti felhasználhatóság hőmérsékleti tartományát.

A SIAT tájékoztatása szerint az akkumulátort egy hálózati energiatárolási projektben már tesztelték, de az új technológia várhatóan megoldja majd az elektromos járművek hideg téli időjárás során jelentkező használhatósági korlátait is.

Az ötnapos CHTF szerdán kezdődött a dél-kínai Sencsenben, az ország technológiai központjában. Az 1999 óta évente megrendezett vásár Kína legnagyobb és legjelentősebb tudományos és technológiai találkozója.

Címlapról ajánljuk
A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

Az Európai Unióban a foglalkoztatottak 22,5 százaléka, míg Magyarországon 10,6 százalék dolgozott otthonról 2022-ben – derült ki az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány elemzéséből. A tanulmány szerzője, Erdélyi Dóra az InfoRádióban elmondta: minél fejlettebb egy ország, annál inkább jellemzőbb a home office gyakorlata.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
A lengyelek a németeket hergelik, Oroszország Ukrajna gázinfrastruktúráját támadja

A lengyelek a németeket hergelik, Oroszország Ukrajna gázinfrastruktúráját támadja

Lengyelország azt reméli, hogy az elmúlt napokban bejelentett nyugati támogatások hatására Németország is jelentős katonai támogatást küld majd Ukrajnába. Eközben az ukrán kormány azt jelentette, hogy az oroszok által támadás érte a Nyugatot kiszolgáló gázinfrastruktúrát, az orosz jelentések szerint pedig négy ukrán frontszakaszon is sikerült áttörniük A legfrissebb vasárnapi orosz-ukrán háborús híreink vasárnap.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×