eur:
378.63
usd:
348.02
bux:
58010.99
2023. december 3. vasárnap Ferenc, Olívia
Federal Way, WA, USA - Dec 11 2011
Nyitókép: 4kodiak/Getty Images

Öt nagy újdonságot hoz a YouTube-ra a mesterséges intelligencia

A videók készítői új eszközöket, a nézőik pedig újfajta videókat találnak hamarosan a platformon.

Az elmúlt évek talán legnagyobb változása érkezik a YouTube-ra: a videómegosztó platform több pontján is találkozhatunk a jövőben azokkal az eszközökkel, amelyek mögött mesterséges intelligencia dolgozik – írja a hvg.hu.

Az egyik a Dream Screen nevű új funkció, ez a rövid videók készítését segíti. Használatához nem kell mást tenni, mint egy szövegbeviteli mezőbe beírni a megfelelő parancsot, a mesterséges intelligencia pedig legenerálja a kért képet vagy videót, amit aztán beépíthető a saját tartalomba. Az új funkció tesztelése már elkezdődött, a kiválasztott felhasználók már hozzá is férhetnek.

Egy másik újdonság a YouTube Create. Ez egy új mobilalkalmazás, mellyel azon tartalomgyártók munkáját szeretné segíteni a platform, akik a telefonjukat használják a videók elkészítésére. Az újdonsággal vágni és szerkeszteni, feliratozni és narrálni is lehet. Segítségével zenéket, szűrőket, effekteket és átmeneteket is alkalmazhatunk a videóknál. Az alkalmazást jelenleg csak néhány kiválasztott országban, és csupán az androidos felhasználók tesztelhetik.

Érkezik a YouTube Studióba az az MI-alapú eszköz, amely személyre szabott információkat kínál az egyes videók statisztikáival kapcsolatban. Jön a mesterséges intelligenciára épülő keresési mód a YouTube hangkönyvtárában.

Az egyik legizgalmasabb újdonság az Aloud nevű funkció ígérkezik. A YouTube közlése szerint ez különböző nyelvekre szinkronizálja le az általunk készített videókat.

Címlapról ajánljuk
Nyilatkozatok - Nem lenne meglepetés a továbbjutásunk
Labdarúgás, Eb-2024 - sorsolás után

Nyilatkozatok - "Nem lenne meglepetés a továbbjutásunk"

A magyar labdarúgó-válogatott Eb-kijutásban kulcsszerepet vállaló kapusa amondó, nem gyilkos a szombati, hamburgi sorsoláson kialakult német, magyar, skót, svájci csoport a 2024-es labdarúgó-Eb-re. Nagy Ádám szerint "abszolút van keresnivalónk", de nem szabad elkiabálni semmit. Marco Rossi szerint Svájc, Skócia és Magyarország hármasa közül bármelyik bármelyiket megverheti a továbbjutó helyekért zajló küzdelemben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.04. hétfő, 18:00
Nagy Márton
gazdaságfejlesztési miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2023. december 2. 15:18
×
×
×
×