eur:
394.62
usd:
369.55
bux:
65744.57
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Nyitókép: The Good Brigade/Getty Images

Tévedésből ingyen pénzt kaptak a Google Pay felhasználói

A legjobban azok jártak, akik időközben elköltötték azt.

Nem hétköznapi hiba történt a Google Pay szolgáltatásban a napokban: a múlt hét folyamán több felhasználó is arról számolt be, hogy váratlanul kisebb-nagyobb összegek érkeztek a számlájukra – 10-től egészen 1000 dollárig bezárólag.

A különös esetről több, a közösségi médiában terjedő bejegyzés nyomán az Ars Technika számolt be, kiemelve, hogy az ingyen pénz a Google Pay jutalomprogramján keresztül érkezett meg a felhasználókhoz – írja a Hvg.hu.

Több képernyőkép tanulsága szerint a pénzek „dogfooding” céljából érkeztek a számlákra. Ez a fogalom azt fedi le, amikor egy alkalmazás bétaváltozatát belső körökben tesztelik. Vagyis az üzenetet – és összeget – eredetileg Google-alkalmazottaknak, vagy tesztelő partnereknek kellett volna megkapniuk, nem civil felhasználóknak.

Az érintetteknek a Google később egy e-mailt küldött, melyben részletezik, hogy egy hiba miatt tévedésből pénzt helyeztek el a számlájukon. Hozzátették: a hibát azóta elhárították, és a tévedésből kiutalt összeget visszavették.

A Google az e-mail végén azt is leszögezte, hogy amennyiben már nem tudták visszavonni az összeget, a felhasználóé marad, nem fogják követelni, nincs szükség további intézkedésekre. Így sokan akár több mint 343 000 forintnak megfelelő összeget is „nyerhettek”, noha tudhatták, hogy a pénz nem az övék.

Címlapról ajánljuk

Magosz: újabb aszály fenyeget, azonnali megoldás kell

Tartósan vízhiányos időszak kihirdetését kezdeményezte a Belügyminisztériumnál a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége. Aszály ugyan még nincs, de az Alföldön március közepe óta kritikus a csapadékhiány – mondta az InfoRádióban Cseh Tibor András Magosz-főtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×