eur:
394.08
usd:
365.23
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Realistic comet, meteorite, an asteroid in motion burns against the background of outer space. 3d object vector illustration. Bullet burns with fire
Nyitókép: layritten/Getty Images

Közelít egy méretes aszteroida, figyelnek a csillagászok

Egy jókora szikladarab száguld az űrben a Föld felé.

Egy 13-28 méter széles űrszikla száguld a Föld felé, ami pénteken ér majd a bolygónk közelébe – írja a 24.hu megjegyezve: számítások szerint az aszteroida 4,3 millió kilométerre húz majd el mellettünk, ami azért annyira mégsem közeli. A távolság inkább csak csillagászati léptékkel mérve az.

Hozzáteszik: az amerikai űrkutatási hivatal 24 órás, állandó figyelő rendszert működtet, hogy a tudósok kellő időben felfedezhessék a Földet veszélyeztető égitesteket, belátható időn belül azonban ilyen nem érkezik a közelünkbe.

Mindenesetre a NASA tavaly novemberben belekezdett egy programba, aminek a célja egy ilyen veszélyes közelségbe kerülő égitest eltérítése.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×