eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: MTA.hu

Kezdődik a Magyar Tudomány Ünnepe

A Magyar Tudományos Akadémia idén is megrendezi a Magyar Tudomány Ünnepe című egyhónapos rendezvénysorozatát.

A rendezvény idei nyitóelőadását Szathmáry Eörs tartja, aki ezúttal nem az evolúció nagy lépéseit vizsgálja, hanem az MTA Fenntartható Fejlődés Elnöki Bizottság elnökeként arra tesz kísérletet, hogy menekülőutat keressen az emberi civilizációt fenyegető – javarészt magunk által előidézett – globális katasztrófák, a klímaváltozás, az ökológiai krízis és a világjárványok elől. Az előadásra november 3-án, a délelőtt 10 órakor keződő nyitóünnepség keretében, a köszöntők és a díjátadók után kerüls sor.

Ugyancsak november 3-án, 18 órakor kezdődik Bartholy Judit klímakutató (ELTE TTK) előadása, benne a klímaváltozással kapcsolatos legfrissebb tényekkel. Mire lehet elég a párizsi megállapodás? Elkerülhető-e a globális klímakatasztrófa? És mit érzünk ebből mi itt, a Kárpát-medencében a következő évtizedekben? – olvasható az MTA sajtóközleményében.

November 4-én a technológiai függőségek, valamint a modern világ kihívásai kerülnek fókuszba. A témát két kutató pszichológus, Demetrovics Zsolt és Darnai Gergely járják körül előadásaikban 18 órai kezdettel. A programról bővebben itt olvashatnak.

Az előadásokat az Akadémia élőben közvetíti az YouTube-csatornáján, a felvételek később elérhetők lesznek az mta.hu oldalon is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×