eur:
393.83
usd:
368.3
bux:
66250.22
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Kcstruktur.com/Facebook

Nem csak a Covid ellen véd az új magyar maszk

Csaknem egy éve fejleszti, teszteli a vírusszűrő maszkokat egy magyar cég, és mivel nem találtak a piacon olyat, ami valóban kiszűri a legkisebb méretű baktériumokat és vírusokat is, fejlesztettek egyet – mondta az InfoRádiónak a KC Struktur társtulajdonosa, külkapcsolati menedzsere.

Az úgynevezett „KC vírusmaszk”, versenytársaival (FFP1, FFP2, FFP3 és N95) ellentétben, olyan filterrel, szűrővel van ellátva, ami valóban vírusokkal és baktériumokkal van tesztelve, miközben a munkavédelmi, tehát pormaszkok esetében erről nem lehet beszélni. Fontos továbbá, hogy

a Covidnál kisebb részecskék ellen is véd,

tehát például az influenza, az atípusos tüdőgyulladás, akár a SARS ellen is hatékony. A magyar fejlesztés célja ugyanis az volt, hogy egy olyan termékkel szolgálja ki a piacot, ami hosszú időre segítséget jelenthet az élvonalban dolgozók számára, illetve a családoknak egyaránt, akik sokat utaznak, vagy irodában dolgoznak, kitéve a vírusos környezetnek – mondta az InfoRádiónak Csősz Boglárka.

A maszk – egyedi formája és anyaga miatt – hermetikus,

tökéletesen rátapad az arcra, a benne található szűrő pedig mind a két irányban 99,9 százalékos hatásfokkal véd

(24 órás aktív használatra tesztelve), tehát ha egy Covid-beteg viseli, védve van a környezete, ami fordítva is igaz egy egészséges viselő esetében. A szakember hozzátette: kényelmes, bőrbarát anyagot választottak, vagyis hosszú távú viselet esetén sem sérti föl a maszk az arcot, és nem okoz kiütéseket. Továbbá mosható és hőálló.

A KS Struktur terméke iránt nagy az érdeklődés: Törökországból, Ázsiából, az arab államokból, és szinte minden európai országból kaptak megkeresést, ezért kidolgoznak egy disztribúciós szerződést, hogy mindenhová tudják értékesíteni a maszkot mint orvosi terméket – tette hozzá Csősz Boglárka.

A maszk, miután létezik átlátszó, fekete, fehér és színes verzióban is, eltérő árakon kapható, de körülbelül 14-16 ezer forint, amit az aktuális árfolyamok is befolyásolnak.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Miközben több más európai ország mellett Ausztriában is vita folyik a munkaidő csökkentéséről, a gazdaság minden területéről mintegy ötezer szereplőt képviselő ipari testület (IV) indítványozta, hogy a csökkentés helyett inkább növeljék a heti munkaidőt 41 órára. A javaslatot felkarolta a kormány egyik legtekintélyesebb minisztere, a szakszervezek azonban tiltakoztak.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×