eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyitókép: Pixabay.com

Anthony Fauci: a kézfogást örökre elfelejthetjük

Nemcsak a koronavírus, hanem a hagyományos influenza terjedését is meg lehet előzni ezzel a lépéssel – állítja egy amerikai szakértő.

Nem hiszem, hogy újra szokásba jön a kézfogás – jelentette ki Anthony Fauci, a fertőző betegségekkel foglalkozó amerikai intézet igazgatója, a koronavírussal kapcsolatos intézkedéseket irányító kormányzati munkacsoport tagja. A The Wall Street Journal podcastjában arról beszélt, miként térhet vissza az élet a normális kerékvágásba, úgy fogalmazott, ez csak fokozatosan képzelhető el.

"Mi az, amit továbbra is meg kell tennünk, és a hétköznapjaink része lesz?

Az egyik az alapos kézmosás, a másik, hogy soha többé nem foghatunk kezet"

– mondta az infektológiai szakértő. Szerinte a kézfogás hagyományának elengedésével nemcsak a koronavírus-járvány kiújulását lehet majd megelőzni, hanem például jelentősen csökkenteni lehet a hagyományos influenza terjedését is.

Fauci beszélt a korlátozások feloldásának várható idejéről is, szerinte ez nem olyan lesz, mint amikor felkapcsoljuk a villanyt, hanem lépésről lépésre lehet lazítani a szabályokon, és fokozatosan tér majd vissza a normális élet. A szakember szerint az Egyesült Államokban leghamarabb április végén lehet elkezdeni a korlátozások lazítását.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×