eur:
394.26
usd:
370.42
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Pixabay.com

Íme, a természetesen édes csoki

Az új édességhez nem kell se hozzáadott cukor, sem édesítő. A Nestlé kutatói által kifejlesztett módszerrel a kakaó feldolgozásából visszamaradt anyagok felhasználásával lehet édes csokoládét gyártani.

A cég egyből le is védette a technológiát, amelynek lényege, hogy por állagúvá zúzzák a kakaóbabot borító fehér terméshúst, amely természetes cukortartalommal bír - írja a Qubit.

Először az ázsiai piacon, Japánban tesztelik az így készült terméket, ahol ősztől lehet majd 70 százalékos étcsoki borítású, természetesen édesített KitKat szeleteket kapni, amelyek ugyanolyan édesek lesznek, ám 40 százalékkal kevesebb cukrot fognak tartalmazni – és az sem hozzáadott cukor lesz.

Az édesítőszerként szolgáló terméshúst korábban sosem hasznosították, hanem ment a szemétbe

- közölte a cég. Alexander von Maillot, a Nestlé édességekkel foglalkozó ágának vezetője szerint hamarosan más országokban is árulni fogják az így készült termékeket, a későbbiekben pedig a tej- és fehércsokoládéknál is alkalmazi fogják az új technikát.

A cukortartalom csökkentése véletlen volt

- jegyezte meg von Maillot. Azt is elmondta, hogy a valódi céljuk a csokoládékészítés új lehetőségeinek felmérése volt, amelyek segítségével a lehető legtöbb használható fel a kakaó terméséből.

A felfedezés azonban kapóra jöhet a Nestlének: az édességek és üdítők gyártói ugyanis egyre inkább az egészségesebb termékek felé mozdulnak az élelmiszeriparra nehezedő fogyasztói és kormányzati nyomás miatt. Ennek oka a világszerte emelkedő elhízási ráta és a cukorbetegek növekvő száma.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×