eur:
389.26
usd:
361.34
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Játékokban élik ki hódítási vágyukat a férfiak

A mélyen gyökerező hódítási vágy miatt játszanak sokkal szenvedélyesebben a számítógépes játékokkal a férfiak - bizonyította be egy amerikai vizsgálat.

A személyi számítógépeken vagy konzolokon futó játékprogramok az agy jutalmazással és függőséggel kapcsolatba hozható területeit stimulálják, annál inkább, minél sikeresebben szerepel a játékos. Ez mindkét nemre igaz, de a nők agyát sokkal kevésbé hozza lázba ez a tevékenység, mint a férfiakét.

A kaliforniai Stanford Egyetem kutatói arra kértek önkénteseket, hogy játsszanak egy egyszerű videojátékkal, miközben mágneses rezonanciás képalkotó berendezéssel figyelték agyuk aktivitását.

A játékban labdákra kellett kattintani, minél sikeresebben tette ezt valaki, annál nagyobb területet hódított meg. A férfiak jutalmazással és függőséggel kapcsolatba hozható agyterületei mutatták a legnagyobb aktivitást, amely a megszerzett terület arányában növekedett, míg a nőknél ez nem volt megfigyelhető.

Az egyetem agykutató központját vezető professzor elmondta: a nők ugyanúgy értik a játékok lényegét, de idegrendszerük működése nem ösztönzi őket a győzelemre.

"A férfiak fontosabbnak tartják a területet, nem kell zseninek lenni ahhoz, hogy rájöjjünk, a történelemben melyik nemből kerültek ki a hódítók és a zsarnokok" - jelentette ki Allan Reiss. Hozzátette: a férfiak körében népszerű játékok többsége a területszerzésre és agresszióra épül.

A professzor szerint az agyműködés különbsége segít megmagyarázni, hogy a férfiak miért vonzódnak jobban a számítógépes játékokhoz, és miért lesznek gyakrabban függők, mint a nők.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×