eur:
389.14
usd:
364.33
bux:
68069.95
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Kriszcina Cimanouszkaja fehérorosz futó (k) érkezik a Tokió melletti Narita Nemzetközi Repülőtérre 2021. augusztus 4-én. Cimanouszkaja, aki a tokiói lengyel nagykövetségen humanitárius vízum kiadását kérte Lengyelországtól, megkapta a vízumot és Varsóba utazik.
Nyitókép: MTI/AP/Szaszahara Kodzsi

Megérkezett Varsóba a megfélemlített fehérorosz atlétanő

Az utolsó pillanatban biztonsági megfontolásokból a bécsi és nem a varsói gépre szállt fel Kriszcina Cimanouszkaja.

A varsói Chopin repülőtérre érkezett szerda este a tokiói olimpián szereplő Kriszcina Cimanouszkaja, a fehérorosz futó biztonsági okokból Bécsen keresztül utazott Lengyelországba.

A futónő eredeti bejelentések szerint Tokióból közvetlenül Varsóba repült volna szerda reggel a LOT lengyel állami társaság járatával, az utolsó pillanatban azonban változtatott tervein, és a bécsi gépre szállt fel. A varsói külügyi tárca ezt követően közölte: a lengyel diplomáciai szolgálat folyamatosan gondoskodik Cimanouszkajáról.

A futónővel kapcsolatot tartó fehérorosz közösség egyik tagja elmondta, hogy a diplomaták biztonsági aggodalmak miatt cserélték át a járatát.

Cimanouszkaját vasárnap a fehérorosz olimpiai csapat vezetői akarata ellenére fel akarták tenni egy Minszkbe induló járatra, ő azonban japán rendőri segítséggel diplomáciai menedéket kért a tokiói lengyel nagykövetségen.

Az olimpikon hétfőn kapta meg Lengyelországtól a humanitárius vízumot. Ugyanilyen vízumot ítéltek oda Cimanouszkaja férjének is - közölte szerda délután a lengyel kormányszóvivő, Piotr Müller. Hétfőn az ukrán sajtó arról számolt be, hogy a férj, Arszeny Zdanyevics, Fehéroroszországból Ukrajnába menekült. A férfi később a BBC ukrán adásában elmondta, hogy Lengyelországba szeretne utazni.

A lengyel politikai vezetők hétfőn bejelentették: amennyiben Cimanouszkaja úgy kívánja, biztosítják számára pályája folytatását Lengyelországban.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság kedden azt közölte, hogy Cimanouszkaja ügyében hivatalos vizsgálatot indított, és jelentést kért a fehérorosz olimpiai csapattól.

Címlapról ajánljuk
Erőszakba torkollottak a diáktüntetések Amerika-szerte

Erőszakba torkollottak a diáktüntetések Amerika-szerte

Az Egyesült Államokban zajló, Gáza-párti diáktüntetések közepette több száz embert letartóztatott a rendőrség. New Yorkban rohamrendőrök hatoltak be egy egyetemi campus egyik épületébe, Los Angelesben két ellentábor csapott össze a rendőrök felvonulása előtt.

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 2. 16:30
×
×
×
×