eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Lőrincz Tamás örül a moldovai Igor Besleaga elleni győzelemnek a férfi kötöttfogású birkózók 77 kilogrammos súlycsoportjának bronzmérkőzésén a II. Európa Játékokon a minszki Sportpalotában 2019. június 29-én. Lőrincz Tamás bronzérmes lett.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Megvan Lőrincz Tamásék ellenfele

A világ- és Európa-bajnoki címvédő Lőrincz Tamás (77 kg) marokkói, míg Szőke Alex (97 kg) cseh rivális ellen, egyformán a nyolcaddöntőben kezdi meg szereplését hétfőn a tokiói olimpia birkózóversenyén.

Lőrincz, a kötöttfogásúak 77 kilogrammos kategóriájának első kiemeltje számára az első mérkőzés nem jelenthet gondot, Zijed Ajt Uagram ugyanis nem rendelkezik igazán komoly eredménnyel, a 77 kilósok között a BHSE klasszisa által megnyert 2019-es vb-n a 28. helyen végzett. A folytatásban kazah vagy japán birkózó várhat a londoni játékok magyar ezüstérmesére.

Az olimpiai kvótát az utolsó, szófiai világkvalifikációs versenyen megszerző, szintén kötöttfogású Szőkére a 16 között Artur Omarov vár, aki a mezőny rutinos tagja, tavaly Eb-ötödik, 2019-ben pedig vb-nyolcadik volt. Az ESMTK sportolójának győzelem esetén a negyeddöntőben a kategória királyával, a legutóbbi két vb-n győztes orosz Musza Jevlojevvel, vagy a georgiai Giorgi Meliával kell majd megküzdenie.

A sportágban minden kategória küzdelmei kétnaposak, az első napon a nyolcad-, negyed- és elődöntőket rendezik meg, a másodikon pedig a vigaszági mérkőzésekre, illetve a bronzmeccsekre és a döntőre kerül sor. Vigaszágra a döntősök viszik legyőzötteiket.

A versenyek közép-európai idő szerint 4 órakor kezdődnek.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×