eur:
393.8
usd:
367.74
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk
Tóth Krisztián, miután győzött a japán Mukai Scoichiro ellen a férfi cselgáncsozók 90 kilogrammos súlycsoportjának nyolcaddöntőjében a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Nippon Budokan arénában 2021. július 28-án. Tóth Krisztián ezzel negyeddöntős.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Megvan a második bronzérem: Tóth Krisztián nagy vigasza

A magyar cselgáncsozó a vigaszágon jutott el az olimpiai harmadik helyig a 90 kilogrammosok között.

Az MTK versenyzője negyeddöntős vereségével a vigaszágra került, de a holland Noel van't Endet legyőzve eljutott a bronzmérkőzésig. A vb-bronzzal és három Eb-éremmel is rendelkező Tóth a bronzéremért a kétszeres Európa-bajnok orosz Mihail Igolnyikovval csapott össze.

Elsőként Tóth egy válldobással próbálkozott, de nem járt sikerrel. Utána viszont Igolnyikov kezdeményezett, de magyar versenyző kivédte a lábbal indított támadásait. Tóth közben kilépett a tatamiról, ezért intést kapott Tóth Krisztián. Az elődöntőt nagy csatában elveszítő orosz ellen eddigi mindkét meccsét elvesztette a magyar riválisa, és ezúttal is előnybe került egy vazarival, ráadásul a második intését is megkapta a magyar sportoló. Az akciót azonban videózás után eltörölték, így maradt a döntetlen.

letelt a négyperces mérkőzésidő, jöhetett a csata az aranypontért. A két intés miatt támadnia kellett Tóthnak, de nem talált fogás orosz vetélytársán. Az egyik akcióját visszanézték videón, de nem láttak a bírók értékelhető dobást. Egyre inkább fogyott az erő, Igolnyikovot intették először csaknem hét perc után. 7.28 volt az órán, amikor Tóth Krisztián felőrölte ellenfelét, megpörgette, és ezzel megnyerte a meccset és az olimpiai bronzérmet.

Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×