eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
A román Tudor Fulea (b) és Hosnyánszky Norbert a BENU Kupa férfi felkészülési vízilabdatorna Magyarország - Románia mérkőzésén a budapesti Laky Károly Sportuszodában 2017. július 9-én. A magyar válogatott 15-9-re győzött, így megnyerte a BENU Kupa férfi vízilabdatornát.
Nyitókép: MTI/Czagány Balázs

Hosnyánszky Norbert: szeretném arannyal lezárni a válogatott pályafutásomat

A stabil védekezés mellett gólokkal is segítené a férfi vízilabda-válogatottat a 37 éves klasszis.

Már megérkezett Japánba, és egyelőre Ojamában készül a férfi vízilabda-válogatott az olimpia rajtjára. A keretben két olimpiai bajnok van: Varga Dénes és Hosnyánszky Norbert. Utóbbi játékos az elutazás előtt beszélt az InfoRádiónak.

„Egyre jobb állapotban érzem magam. Próbálom úgy időzíteni a formát, hogy ne is az olimpia elején, hanem majd amikor a legfontosabb meccsek jönnek, akkor legyek a legjobb állapotban. A negyeddöntő lesz az első fontosabb mérkőzésünk, de addig el is kell jutni” - mondta a 37 éves pólós.

A Honvéd játékosa szerint egyre jobban összecsiszolódik a válogatott, egyre több időt töltenek együtt.

Saját szerepében nem lát változást.

„Több poszton fogok játszani. Elsősorban védekezésben fogok sokat játszani és úgy pluszokat hozzátenni, hogy a védekezésből, amikor felmegyek, akkor gólokat lövök. Ez a célom.”

Hozzátette: neki nem kell a fiatalokat sem irányítania.

„Elég ha a csapatkapitányok irányítanak. Nem is jó, hogyha mindenki beszél egy mérkőzés alatt. Azt gondolom, mindenkinek megvan már a kellő rutinja, tapasztalata ahhoz, hogy tudja, mi a feladata. Egy-két szó, egy-két segítség jól jöhet, de azt majd a Varga Dumi megoldja.”

Hosnyánszky Norbert amiatt sem aggódik túlzottan, hogy a falut nem hagyhatják el a járvány miatt.

„A vízilabda-válogatottra sosem volt jellemző soha egyik olimpián sem, hogy a tagjai kijárkáltak volna. Minden olimpián egyszer mentünk el egy külső vacsorára, ha az most kimarad, nem fog összedőlni a világ. Mi mindig bent szerepeltünk, végig a faluban. A falun belüli korlátozások lehetnek nehezek, de az, hogy most nekünk a faluban kell eltölteni az időt, azzal nincs probléma,

csak a faluba ki lehessen menni legalább egy kicsit.”

Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok játékosnak ez lesz a nagy tornája.

„Ugyanolyan fontos, mint eddig az összes olimpia, de érzelmileg még nagyobb, mert ez az utolsó olimpiám és nagyon szeretném egy aranyéremmel lezárni válogatott pályafutásomat” – fejtette ki, hozzátéve, a győzelemre öt-hat csapat is esélyes.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×