eur:
370.97
usd:
344.70
bux:
46850.16
2023. június 2. péntek Anita, Kármen

Még öt arany vár gazdára Pekingben a zárónapon

Öt számban hirdetnek győztest a pekingi téli olimpia utolsó versenynapján, melyen magyar sportoló már nem lesz érdekelt.

A háromszoros ötkarikás bajnok norvég Therese Johaug harmadik pekingi aranyáért száll majd harcba a női sífutók tömegrajtos, szabadstílusú 30 kilométeres versenyében.

A sportág 33 esztendős klasszisa a kínai játékokon 7,5+7,5 kilométeren, majd a klasszikus stílusú 10 km-en diadalmaskodott, a váltók 4x5 km-es viadalán viszont társaival együtt lecsúszott az éremszerzésről. A 14-szeres világbajnok ugyanakkor vasárnap megkoronázhatja saját pekingi teljesítményét, ráadásul keretbe is foglalhatja az olimpiát, mivel az esemény első aranyérmét ő nyerte még február 5-én, s egy vasárnapi diadallal az utolsó arany is az ő nyakába kerülne.

Alpesi síben az eredeti tervekkel ellentétben még lesz egy esemény a zárónapon, a szombatra tervezett vegyes csapatversenyt ugyanis a szervezőknek a kedvezőtlen időjárási körülmények miatt vasárnapra kellett áttenniük.

A férfi bobosok szintén az utolsó napon fejezik be a küzdelmeket, a négyesek 3. és 4. futamát magyar idő szerint hajnali fél háromkor rendezik.

Curlingben a női torna fináléjára kerül sor, melyben a japánok és a britek találkoznak egymással az aranyéremért, a férfi jégkorongozóknál pedig az oroszok megvédhetik phjongcshangi címüket, ha legyőzik a finneket a döntőben.

A műkorcsolyázók a hagyományoknak megfelelően a gálán lépnek jégre, az olimpiai záróünnepséget pedig közép-európai idő szerint 13 órakor rendezik, a magyar zászlót a sífutó Kónya Ádám viszi majd a ceremónián.

Címlapról ajánljuk
AKTUÁLIS
VIDEÓ
Magához tért Amerika, pluszban zártak a tőzsdék

Magához tért Amerika, pluszban zártak a tőzsdék

Az amerikai képviselőház szerdán késő este megszavazta az adósságplafon felfüggesztéséről szóló törvényjavaslatot, és ezzel a szenátus elé terjesztette azt. A lépés óvatos optimizmust hozott a piacokra, az ázsiai tőzsdék jellemzően emelkedtek, és az európai börzéken is mérsékelt emelkedés látszott, és az USA-ban is javult a hangulat. A hazai részvénypiacon a magyar kormány tegnap este bejelentett lépéseire reagált a magyar tőzsde.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×