eur:
383.79
usd:
352.76
bux:
69264.11
2024. május 28. kedd Csanád, Emil

Még öt arany vár gazdára Pekingben a zárónapon

Öt számban hirdetnek győztest a pekingi téli olimpia utolsó versenynapján, melyen magyar sportoló már nem lesz érdekelt.

A háromszoros ötkarikás bajnok norvég Therese Johaug harmadik pekingi aranyáért száll majd harcba a női sífutók tömegrajtos, szabadstílusú 30 kilométeres versenyében.

A sportág 33 esztendős klasszisa a kínai játékokon 7,5+7,5 kilométeren, majd a klasszikus stílusú 10 km-en diadalmaskodott, a váltók 4x5 km-es viadalán viszont társaival együtt lecsúszott az éremszerzésről. A 14-szeres világbajnok ugyanakkor vasárnap megkoronázhatja saját pekingi teljesítményét, ráadásul keretbe is foglalhatja az olimpiát, mivel az esemény első aranyérmét ő nyerte még február 5-én, s egy vasárnapi diadallal az utolsó arany is az ő nyakába kerülne.

Alpesi síben az eredeti tervekkel ellentétben még lesz egy esemény a zárónapon, a szombatra tervezett vegyes csapatversenyt ugyanis a szervezőknek a kedvezőtlen időjárási körülmények miatt vasárnapra kellett áttenniük.

A férfi bobosok szintén az utolsó napon fejezik be a küzdelmeket, a négyesek 3. és 4. futamát magyar idő szerint hajnali fél háromkor rendezik.

Curlingben a női torna fináléjára kerül sor, melyben a japánok és a britek találkoznak egymással az aranyéremért, a férfi jégkorongozóknál pedig az oroszok megvédhetik phjongcshangi címüket, ha legyőzik a finneket a döntőben.

A műkorcsolyázók a hagyományoknak megfelelően a gálán lépnek jégre, az olimpiai záróünnepséget pedig közép-európai idő szerint 13 órakor rendezik, a magyar zászlót a sífutó Kónya Ádám viszi majd a ceremónián.

Címlapról ajánljuk

Milliárdos károkat okozott az ítéletidő tavaly Németországban

Minden bizonnyal bekerül a német biztosítók negatív krónikájába a tavalyi esztendő. A Német Biztosítási Társaságok Szövetsége (GDV) szerint ugyanis a jégeső, a rendkívüli esőzések és a viharok a múlt évben 5,7 milliárd eurós biztosítói kár okoztak, jelentősen többet, mint a megelőző esztendőben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.28. kedd, 18:00
Ungár Péter
az LMP társelnöke és EP-listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×