eur:
393.76
usd:
365.13
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Ekkor távozik a walesi szövetségi kapitány

Chris Coleman bejelentette, hogy legkésőbb két év múlva távozik az Európa-bajnokságon elődöntős walesi válogatott szövetségi kapitányi posztjáról.

"Biztos vagyok benne, hogy ez lesz az utolsó ciklusom, függetlenül attól, hogy kijutunk-e a világbajnokságra vagy sem" - mondta a 46 éves edző. A 2012 januárjában kinevezett Coleman úgy fogalmazott: jó szerződése van, nem vágyakozik máshová, de hat-hét év hosszú idő ugyanazon a poszton.

Öt évvel ezelőtt a walesi válogatott fennállása legrosszabb helyén (117.) állt a nemzetközi szövetség világranglistáján, ráadásul Coleman négy vereséggel a leggyengébb rajtot produkálta a nemzeti csapat szövetségi kapitányai közül, idén viszont az Európa-bajnoki elődöntőbe jutással történetük legnagyobb sikerét érték el.

A szerdai elődöntőben 2-0-ra kikaptak Portugáliából, így búcsúztak a franciaországi tornától. A 2018-as oroszországi világbajnokság selejtezősorozatában Ausztriával, Írországgal, Szerbiával, Grúziával és Moldovával szerepelnek azonos csoportban.

"Benne van a siker a csapatban, mert a játékosok jó életkorban vannak, és én is mindent megteszek, hogy a következő sorozatban is eredményesek legyünk" - mondta Coleman, akinek májusban megkötött új szerződése 2018-ig szól.

"A legnagyobb kihívás számunkra, hogy a riválisaink másképp tekintenek ránk, mint eddig, másképp játszanak majd ellenünk, ezért nekünk is más taktikára lesz szükségünk" - vélekedett.

Címlapról ajánljuk
Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Alig terjedt el a brit közösségi médiában egy londoni vonaton történt, brutális késelésről szóló videó, pár órával később egy metróállomásról jelentettek hasonló támadást. A késes támadások korábban bűnbandák vagy tinédzserek leszámolásaira voltak jellemzők.

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×