eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Hat magyar szurkolót őrizetbe vettek Marseille-ben

Hat magyar szurkolót őrizetbe vettek a labdarúgó Európa-bajnokság Magyarország-Izland mérkőzése alatt a marseille-i stadionban történt incidenseket követően - közölte vasárnap a dél-franciaországi város rendőrsége.

A hat szurkolót azért vették őrizetbe, mert a mérkőzés előtt átmásztak a tribünöket elválasztó kordonokon, valamint amiért a mérkőzés végén görögtüzeket gyújtottak a lelátón.

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) már a mérkőzés előtt behívta a francia készenléti rendőröket (CRS) a stadionba, hogy visszatartsa és felügyelje a magyar tribünön összeszorult tömeget.

Az egyik magyar szurkolói csoport a kordon ellenére próbált csatlakozni egy másikhoz, ezt azonban a biztonsági erők nem engedték, emiatt kisebb verekedés tört ki. A rendőrök gyors közbelépését követően a rend gyorsan helyreállt. A találkozó 1-1-gyel végződött.

Az UEFA már korábban közölte, hogy vizsgálatot indított a magyar szurkolók marseille-i rendbontása miatt. A szervezet fegyelmi bizottsága kedden hoz ítéletet az ügyben.

Marseille-ben a héten 12 embert ítéltek börtönbüntetésre a június 11-i Oroszország-Anglia mérkőzés utáni utcai rendbontások miatt és húsz orosz szurkolót kitiltottak Franciaországból.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×