eur:
393.73
usd:
365.07
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
GLASGOW, UNITED KINGDOM - SEPTEMBER 6: Mario Fernandes of Russia celebrates the victory  during the  EURO Qualifier match between Scotland  v Russia  at the Hampden Park on September 6, 2019 in Glasgow United Kingdom (Photo by Erwin Spek/Soccrates/Getty Images)
Nyitókép: Erwin Spek/Soccrates/Getty Images

Visszatér az oroszok brazil védője

A korábbi orosz válogatott labdarúgó, Mário Fernandes Brazíliában folytatja pályafutását – jelentette be a védő eddigi klubja, a CSZKA Moszkva.

A 32 éves játékos májusban úgy határozott, felfüggeszti futballkarrierjét, mostani döntésében pedig segített neki a fővárosi klub, ahová 2012-ben egyszeres brazil válogatottként szerződött a brazíliai születésű labdarúgó.

„Mario folytatja játékoskarrierjét. Klubunk nem kifogásolta, hogy még egy évet Brazíliában futballozhasson, ahol közel lehet a feleségéhez és nemrég született fiához” – írta vasárnapi közleményében a hadsereg klubjának számító CSZKA, amelyhez szerződése szerint a 2023/24-es szezon végéig kötelezte el magát.

Az együttesben az elmúlt évtizedben a hátvéd összes hivatalos meccsét tekintve 329 mérkőzésen szerepelt, 11 gólt szerzett és 47 gólpasszt adott. A moszkvai csapattal háromszor nyert orosz bajnokságot, egyszer orosz kupát, kétszer orosz szuperkupát. 2016-ban Fernandes orosz állampolgárságot kapott, egy évvel később pedig debütált a nemzeti válogatottban. Összesen 33 mérkőzést játszott a szbornajában, öt gólt szerzett és három gólpasszt adott. A válogatottságtól 2021 szeptemberében vonult vissza.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, hatalmas rakétatámadás érte Ukrajnát – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, hatalmas rakétatámadás érte Ukrajnát – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×