eur:
394.42
usd:
370.25
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Ez dönthet az olaszok elleni rangadón

Ez dönthet az olaszok elleni rangadón

Csoportrangadóval folytatja világbajnoki szereplését a magyar férfi vízilabda-válogatott. Märcz Tamás csapata Olaszország ellen ugrik medencébe.

Mindkét válogatott győzelemmel kezdte a világbajnokságot. Märcz Tamás szövetségi kapitány csapata 13-3 győzte le Ausztráliát, az olaszok pedig a franciák ellen nyertek 18-9-re.

Sandro Campagna, az olasz válogatott szakvezetője három játékosát, Valentino Gallót, Marco Del Lungót és Alessandro Velottót elveszítette a közelmúltban vírusos betegség miatt, ezért új embereket hívott meg a keretébe. A 38 éves Stefano Tempesti is visszatért a csapatba. A rutinos világbajnok kapus mellett Andrea Fondelli és Cristiano Mirarchi került be a keretbe.

Märcz Tamás szövetségi kapitány így is nehéz mérkőzésre számít az olaszok ellen, és nem véli úgy, hogy gyengült volna a keret, hiszen meghatározó emberek kerültek be.

„Tempestiről nem tudjuk, hogy milyen edzettségi állapotban érkezik, de remek kapus, bármikor extra teljesítményre képes” - emelte ki.

Manhercz Krisztián, a válogatott szélsője szerint az olaszok ellen keményebb védekezésre lesz szükség, mint eddig.

„Jó csapatról beszélünk, ezért alaposan fel kell készülnünk. Ha a védekezés továbbra is jól működik, akkor szép eredményt érhetünk el” - fejtette ki.

A két csapat este 8:10-től játszik egymással a Margitszigeten.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×