eur:
385.46
usd:
354.94
bux:
68050.02
2024. május 21. kedd Konstantin

Lehengerlő pólóparádé, Rasovszky Kristófé az eddigi legjobb helyezés - a vizes vb 5. napja

A keddi nap legnagyobb sikere a magyar vízilabdás lányok lehengerlő győzelme Franciaország ellen.

A mérkőzés 24-5-ös végeredménnyel zárult, így a csapat teljesítette azt az elvárást, hogy ne kapjanak annyi gólt, mint a japánok elleni, 20-11-re végződött mérkőzésen. Összefoglalónkat  itt olvashatják.

A keddi nap kezdéseként a címvédő, négyszeres világbajnok Egyesült Államok négy góllal, 12-8-ra legyőzte a női vízilabdatornán, később pedig a magyar érdekeltségű csoportban Japán-Hollandia 8-20.

Rasovszky Kristóf taktikus úszással az ötödik helyen végzett a vizes vb 10 kilométeres nyíltvízi úszásában. A 20 éves junior világ- és Európa-bajnokot a célfotó kielemzése után sorolták az 5. helyre - először úgy tűnt, hogy a 6. helyen végzett, de ezúttal neki kedvezett a célfotó. Rasovszky 1:52:01.70 órás idővel ért célba.

Ez az eddig legjobb magyar eredmény a világbajnokságon. Székelyi Dániel a huszonegyedikként érkezett a célba. 

Kormos Villő lemaradt a 18 fős középdöntőről, miután a női toronyugrás selejtezőjében 265,15 ponttal a 28. helyen zárt. A folytatásban bizonytalan, a vb után ugyanis műtét várhat rá.

Szinkronúszásban Oroszország nyerte a csapat technikai kűr versenyét 96,0109-es összpontszámmal, a második helyen Kína végzett (94,2165), a bronzérmet Japán szerezte meg (93,1590).

Ashton Kutcher kiakadt a vizes vb-n: a Budapesten tartózkodó színész azt kérte, hogy ne tegyenek közzé képeket gyermekeiről.

Címlapról ajánljuk

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Robbanhat a kriptók árfolyama, még nem késő beszállni?

Robbanhat a kriptók árfolyama, még nem késő beszállni?

Már meghallgatható a Portfolio Checklist keddi adása. A műsor első részében kriptodeviza-piaccal foglalkoztunk, ugyanis egy, az Ethereummal kapcsolatos hír komoly lendületet adott ezeknek az eszközöknek. Vendégünk volt Nagy Viktor, a Portfolio vezető részvényelemzője. Az adás második részében a hétfőn mások mellett Benjamin Netanjahu izraeli kormányfő ellen indítványozott hágai elfogatási parancsról kérdezzük Hoffmann Tamás nemzetközi jogászt, a Budapesti Corvinus Egyetem docensét.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×