eur:
399.04
usd:
364.27
bux:
74140.87
2024. október 9. szerda Dénes
A madridi Wanda Metropolitano Stadion, az Atlético Madrid spanyol klub otthona 2019. május 31-én. Másnap itt játssza a labdarúgó Bajnokok Ligájának döntőjét a Liverpool és a Tottenham Hotspur.
Nyitókép: MTI/EPA/Peter Powell

Kilenc évre elkelt az Atlético stadionjának névhasználati joga

Szaúd-Arábia kilenc évre megvásárolta az Atlético Madrid labdarúgócsapatának otthonául szolgáló stadion névhasználati jogát.

A spanyol klub - amelynek az előző szezon óta a szaúdi nemzeti légitársaság a szponzora - szerdán jelentette be, hogy a Metropolitano Stadion 2033-ig a Riyadh Air Metropolitano nevet viseli.

Az Atlético azt nem közölte, hogy az üzlet kapcsán mennyi pénz folyik be az egyesület kasszájába, de a megállapodást úgy jellemezte, hogy „a szaúdi cég a klub történetének legfontosabb támogatója lett”.

A korábban kötött mezszponzori egyezség – 2023-tól 2027-ig – sajtóhírek szerint 40 millió eurós bevételt jelent a madridiaknak szezononként.

A stadionra a következő hetekben felkerül az új név.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor a strasbourgi plenáris vita végén: ócska propaganda terepévé vált az Európai Parlament

Orbán Viktor a strasbourgi plenáris vita végén: "ócska propaganda terepévé vált az Európai Parlament"

Szerdán - az árvíz miatt három hét késéssel - több órán keresztül vitáztak az Európai Parlament plenáris ülésén a magyar EU-elnökségi programról, illetve Orbán Viktor európai szerepéről, kormányzásáról. A heves szóváltásokkal tarkított vitát Orbán Viktor szavai zárták.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.09. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 9. 13:55
×
×
×
×