eur:
390.78
usd:
358.98
bux:
72940.89
2024. július 20. szombat Illés
Nyitókép: Pixabay

Vizes Eb - Milák Kristóf versenyez Kós Huberttel az aranyért

Jól szerepeltek a magyar úszók a belgrádi Európa-bajnokság szerdai előfutamaiban, minden érintett számból a maximális két versenyző lépett tovább.

Óriási meglepetéssel indult a délelőtti program, női 200 méter gyorson Ugrai Panna 1:59.62-es egyéni csúcsát jelentősen megjavítva 1:58.07 perccel csapott célba, amivel összesítésben második lett. A szám egyik éremesélyese, a kedden 100 gyorson bronzérmes Pádár Nikolett viszont mintha eltaktikázta volna magát: csak 1:58.96-tal zárt.

"Végre kijött ez belőlem, a legvégén már elképesztően elsavasodtam, így a benyúlás nem is sikerült annyira" - mondta Ugrai. Adódott a lehetőség Ábrahám Minna előtt, aki élt is ezzel, 1:58.83-mal végzett, amivel holtversenyben az ötödik idővel ment tovább, míg Pádár hetedik lett, de harmadik magyarként nem folytathatja. Ábrahám a futamot követően elmondta, látta, hogy mindenképpen 1:59-en belüli időre lesz szüksége a továbbjutáshoz, és

nagyon boldog, hogy sikerült neki, hiszen reggel még sosem úszott ilyen jól.

Hozzátette, szeretne Pádárhoz hasonlóan olimpiai szintet úszni (1:57.26), ezért mindenképpen szüksége volt a délutáni középdöntőre.

Férfi 100 méter pillangón az aranyért várhatóan hárman harcolnak, a magyarok közül Milák Kristóf és Kós Hubert csatázik majd a sikerért: az előfutamban a szám olimpiai ezüstérmese 51.23 másodperccel a második helyen zárt, míg az Egyesült Államokban készülő Kós 51.50-nel a harmadik időt érte el. Kettejüket ugyanakkor megelőzte a svájci Noé Ponti 51.09-cel. A szám harmadik magyarja, Márton Richárd 52.11-gyel kilencedik lett, de ő a középdöntőben már nem folytathatja szereplését.

"Nagyon jó úszás volt, bár rögtön a legelején telement vízzel a szemüvegem, és elképesztően meleg van. Pont azért vagyok itt az Európa-bajnokságon, hogy ezeket a helyzeteket gyakoroljam. Az egyéni csúcsom hét tizedre van, ez így délelőtt nem rossz" - mondta a vegyes zónában a világbajnok Kós. Milák ezúttal sem állt a sajtó rendelkezésére.

Női 50 méter háton mindkét magyar bejutott a középdöntőbe, Komoróczy Lora 28.47 másodperccel az ötödik, Burián Katalin 29.13-mal a 12. helyen lépett tovább.

Női 400 méter vegyesen a négyből három magyar egy futamban indult: az áprilisi országos bajnokságon nagyszerű idővel (4:34.98) olimpiai szintet úszó 15 éves Jackl Vivien 4:39.30-mal az első, a rekordot jelentő 11. Európa-bajnokságán induló Jakabos Zsuzsanna 4:41.31-gyel a második, a címvédő Mihályvári-Farkas Viktória 4:43.34-gyel a harmadik időt úszta, a másodikban pedig Kapás Boglárka 4:45.32-vel ötödikként fejezte be.

"Nagyjából ez volt a célom, szerettem volna az olimpiai szint környékén úszni, ez sikerült is" - mondta Jackl, aki az MTI kérdésére elárulta, a fináléban akár segítségére is lehet Jakabosnak egy esetleges olimpiai szint (4:38.53) elérésében. A délelőtti program a nők 4x100 méteres gyorsváltóinak két előfutamával zárult, az Ugrai Panna, Jakabos Zsuzsanna, Senánszky Petra, Molnár Dóra összeállítású négyes 3:42.04-es idővel az első helyen került a fináléba.

Címlapról ajánljuk
A kánikulában akár naponta egy centit is apadhat a Balaton és a Velencei-tó

A kánikulában akár naponta egy centit is apadhat a Balaton és a Velencei-tó

Jelentősen párolognak a hazai tavak a kánikulában, de a Balaton és a Velencei-tó vízszintje is magasabb, mint egy évvel ezelőtt ilyenkor – mondta az InfoRádióban az Országos Vízügyi Főigazgatóság szóvivője. Siklós Gabriella hozzátette: utánpótlás csak a természetes vízgyűjtő területekről érkezhet, egyelőre azonban nem várható jelentősebb vízmennyiség.

Informatikai káosz - Stabilizálódott a helyzet Ferihegyen, de késések vannak

Folyamatos az utasfelvétel a globális informatikai meghibásodások után.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.22. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×