eur:
396.52
usd:
371.09
bux:
71013.43
2024. június 26. szerda János, Pál
Lionel Messi, a világbajnok argentin labdarúgó-válogatott csapatkapitánya ünnepel a Curacao elleni barátságos mérkőzés után Santiago del Esteróban 2023. március 28-án. Az argentin válogatott 7-0-ra győzött, Messi három gólt lőtt.
Nyitókép: MTI/EPA/EFE/Juan Ignacio Roncoroni

Lionel Messi döntött, szomorkodhatnak az argentin drukkerek

Az Inter Miami nyolcszoros aranylabdás futballistája csak egy válogatott tornán való szereplést vállal a nyáron.

Lionel Messi kijelentette, hogy nem lesz tagja az argentin válogatottnak a párizsi olimpia labdarúgótornáján.

Az U23-as nemzeti csapat szövetségi edzője, Javier Mascherano februárban meghívta korábbi csapattársát az ötkarikás játékokra készülő keretbe, de a 2008-ban Pekingben olimpiai bajnok Messi most közölte: nem lép pályára a francia fővárosban.

Az Inter Miami 36 éves csatára jelenleg a címvédő argentin válogatottal készül a június 20-án kezdődő Copa Americára. A kontinenstorna július 14-ig tart az Egyesült Államokban.

A nyolcszoros aranylabdás futballista már beszélt Javier Mascheranóval, aki elmondása szerint megértő volt. Lionel Messi a nyári tornákkal kapcsolatban azt mondta,

nem szeretne két-három hónapig távol lenni a klubjától, illetve úgy véli, már nincs abban az életkorban, hogy minden klub- és válogatott tornán ott legyen.

„Nagyon szerencsés voltam, hogy részt vehettem korábban az olimpián, ráadásul 2008-ban megnyertük, de már körültekintően kell választanom, mert két nagy torna túl sok lenne számomra ezen a nyáron” – nyilatkozta a Barcelona és a Paris Saint-Germain korábbi játékosa.

Az olimpia labdarúgótornáján csapatonként három túlkoros játékos szerepelhet. Az argentin válogatott Marokkóval, Irakkal és Ukrajnával játszik a csoportkörben.

Címlapról ajánljuk
Már a negyeddöntőben egymást mészárolják a legnagyobb esélyesek
Horrorág az Eb-n

Már a negyeddöntőben egymást mészárolják a legnagyobb esélyesek

Ha nem az Európa-bajnokságon eddig látott teljesítményből, hanem az előzetes várakozásokból, sőt a keretek erősségéből, piaci értékéből indulunk ki, elképesztő erőkülönbség mutatkozik az úgynevezett felső és alsó ág között az egyenes kieséses szakasz kezdete előtt.

Elemzők az Arénában: a Tisza Párt megjelenésével izgalmas másfél év jön a politikában

Az európai parlamenti választás belpolitikai tanulságairól, a Magyar Péter-jelenség okairól és következményeiről és a főpolgármester-választás politikai utórezgéseiről is beszélt Böcskei Balázs, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója és Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Intézet igazgatója az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×