eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 27. szombat Liliána, Olga
Janurik Kinga, a magyar csapat játékosa a női kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjének fináléjában játszott FTC-Rail Cargo Hungaria - Vipers Kristiansand mérkőzésen a budapesti MVM Dome-ban 2023. június 4-én.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Janurik Kinga: jövőre rárakunk még egy lapáttal

A Ferencváros női kézilabdacsapata sokat fejlődött szezon eleji edzőcsere óta, a magyar bajnoki és kupa arany azt mutatja, hogy az együttes szintet lépett a hazai porondon - hangsúlyozta Janurik Kinga, az FTC válogatott kapusa. A teljes beszélgetést meghallgathatják este fél8-tól a Hetes című műsorban.

Két serleggel zárta az idényt FTC-Rail Cargo Hungaria női kézilabda-csapata. A duplázás legutóbb 1997-ben sikerült a fővárosi együttesnek.

"Nagyon boldog vagyok, hogy ennek a részese lehetek. Azt gondolom, hogy ennél már csak akkor lett volna jobb szezonunk, ha a Final Fourba is bejutunk, az sajnos most nem sikerült. Jövőre megpróbálunk még egy picit rárakni egy lapáttal" - mondta az InfoRádiónak Janurik Kinga.

A csapat kapusa kiemelte, hogy mindkét sorozatban, a bajnokságban és a a kupában is évek óta a legnagyobb ellenfelük a Győr csapata volt, akik tavaly még a nemzetközi porondon is jól teljesítettek. Hozzátette, hogy ebben az évben kiemelkedő teljesítményt nyújtott a Debrecen is, akik a BL-ben is indultak. A játékos úgy látja, hogy jövőre is izgalmas lesz az idény, nagyon kiélezett küzdelem lesz a három csapat között.

A csapat lendületét az sem akasztotta meg, hogy októberben Martin Albertsen helyét a másodedző Allan Heine vette át a kispadon. Janurik Kinga szerint a csapat az egész idényben mérkőzésről mérkőzésre apró lépésekkel lépett előre, a csapat jól összeállt.

"Összefogtunk, de tisztában voltunk vele, hogy azért ez a BL-ben nagyon kevés lesz. Sok mindenben fejlődtünk, de nem mondanám azt, hogy nagyon nagy kiugrások lettek volna" - foglalta össze a kapus.

.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
Nagyot mentek az amerikai tőzsdék

Nagyot mentek az amerikai tőzsdék

Felemás hangulatban telt a kereskedés reggel Ázsiában, de az európai tőzsdéken már látszik némi hangulatjavulás a hét korábbi részében látott eséshez képest. Megérkeztek ma a havi amerikai PCE-adatok, amelyek a várakozásoknak megfelelően az infláció további lassulását mutatták, ám mivel a tegnap megjelent második negyedéves adat már magában foglalta a júniust is, így nagy meglepetése nem lehetett számítani.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×