eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 27. szombat Liliána, Olga
Soccer player putting sports ball on field grass close up
Nyitókép: vm/Getty Images

Két kihagyott büntető is belefért, ezüstérmes a Paks

A friss Magyar Kupa-győztes Paks két büntetőt is kihagyott, de 2-1-re legyőzte szombaton az élvonaltól búcsúzó, vendég Kisvárdát a labdarúgó OTP Bank Liga 33., utolsó fordulójában, ezzel ezüstérmesként zárta az idényt.

A mérkőzés előtt Böde Dániel és Szabó János közösen felmutatta a közönségnek a Magyar Kupát.

A találkozót a kezdetektől a hazaiak irányították, a vendégek a kontra lehetőségére vártak. Sok ilyen nem akadt, de amikor igen, Szappanos a helyén volt és hárított. A Paks a 19. percben büntetőhöz jutott, miután a 16-oson belül cselezgető Könyvest Lippai megrúgta. A 11-est a sértett végezte el, de jobb alsó sarokra tartó lövést Kovács Marcell védte. Ami nem sikerült büntetőből, az negyedórával később összejött akcióból: a továbbra is fölényben játszó házigazdáknál Mezei lecsapott egy kipattanó labdára, és 15 méterről nagy gólt lőtt. A szünet előtt megduplázhatta volna előnyét a Paks, de Szabó Bálint lövése kijött a keresztlécről.

A fordulás után egy ideig nem változott a játék képe, többnyire a kisvárdai térfélen pattogott a labda. Egy idő után aztán a paksiak átadták a területet a vendégeknek, akik azonban ezzel nem tudtak élni, nem jelentettek veszélyt a kapura, a lövéseik pontatlanok voltak. A hajrához közeledve aztán ismét 11-est rúghatott a hazai csapat, miután a 473. élvonalbeli mérkőzésén játszó Böde passza után Harasztit buktatták. Ezúttal, a 79. percben Hahn állt a labda mögé, de csúnyán fölé lőtt. Az újabb kihagyott büntető nem bosszulta meg magát, sőt Hahn néhány perc múlva javított, lezárva ezzel a mérkőzést. Spasic a ráadásban még szépített, de ez már nem befolyásolta a három pont sorsát.

A tolnai klub beállította története legjobb eredményét, a 2011-es szezon után végzett ismét a második helyen és az Európa-liga selejtezőjében lesz érdekelt a nyáron.

OTP Bank Liga, 33. forduló:

Paksi FC–Kisvárda Master Good 2-1 (1-0)
Paks, v: Andó-Szabó
gólszerzők: Mezei (34.), Hahn (84.), illetve Spasic (91.)
sárga lap: Szabó B. (50.), illetve Melnyik (38.), Cipetic (72.), Matic (78.), Ilievszki (82.)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
Nagyot mentek az amerikai tőzsdék

Nagyot mentek az amerikai tőzsdék

Felemás hangulatban telt a kereskedés reggel Ázsiában, de az európai tőzsdéken már látszik némi hangulatjavulás a hét korábbi részében látott eséshez képest. Megérkeztek ma a havi amerikai PCE-adatok, amelyek a várakozásoknak megfelelően az infláció további lassulását mutatták, ám mivel a tegnap megjelent második negyedéves adat már magában foglalta a júniust is, így nagy meglepetése nem lehetett számítani.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×