eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Liu Shaolin Sándor (b) és Liu Shaoang, a magyar rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott tagjai a budapesti Gyakorló Jégcsarnokban, miután hazaérkeztek a pekingi téli olimpiáról 2022. február 18-án.
Nyitókép: Illyés Tibor

Mindkét Liu megoldotta a nehéz feladatot

A hétvégén lesz a rövidpályás gyorskorcsolya világbajnokság Rotterdamban, most először lehetnek világbajnokok kínai színekben.

Miután 2022-ben a Liu-fivérek úgy döntöttek, hogy kínai színekben folytatják pályafutásukat, a 2023-as világbajnokságon még nem láthattuk őket - írja a Magyar Nemzet. Mint a lap fogalmaz,

nyilvánvaló volt, hogy a testvéreknek Kínában meg kell küzdeniük azért, hogy a válogatottba kerüljenek, de mindketten megoldották a feladatot, mindketten ott vannak a rotterdami vb indulói listáján.

A 25 éves Liu Shaoang hatszoros, a 28 éves Liu Shaolin Sándor kétszeres vb-aranyérmes, és most először lehetnek világbajnokok kínai színekben. Mint írja a lap, világkupaversenyeken már indultak kínai színekben, és a tavaly, Szöulban fordult elő először, hogy a magyar csapat ellen versenyeztek.

Ez volt az a világkupaverseny, amelyen 500 méteren Liu Shaoang és Liu Shaolin Sándor is bejutott a döntőbe. Utóbbi elesett, Liu Shaoang viszont elképesztő hajrával aranyérmes lett úgy, hogy a legelőnytelenebb, ötös pályáról indult. A vb előtt a világkupa-pontversenyben a kínai férfiváltó a harmadik, a vegyes váltó a második helyen áll. 500 méteren Liu Shaoang a hatodik, de a nyolc versenyből csak négyen indult, ebből kettőt megnyert.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×