eur:
389.67
usd:
362.01
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett
LONDON, ENGLAND - JUNE 29: Toni Kroos of Germany applauds the fans following defeat in the UEFA Euro 2020 Championship Round of 16 match between England and Germany at Wembley Stadium on June 29, 2021 in London, England. (Photo by Frank Augstein - Pool/Getty Images)
Nyitókép: Frank Augstein - Pool/Getty Images

Toni Kroos: ez egyetlen aktív futballistát sem hagy hidegen

A német futballista elárulta: nem volt könnyű meghoznia a döntést, hogy a nyári Európa-bajnokságra visszatérjen a nemzeti labdarúgó-válogatottba. A Nationalelf amellett, hogy házigazdaként lép pályára, a magyarok csoportellenfele is lesz a kontinenstornán.

"Eltartott egy ideig" - mondta a 34 éves játékos azok után, hogy a Real Madriddal szerdán este a Gulácsi Pétert és Willi Orbánt is soraiban tudó RB Leipzig ellenében kiharcolta a negyeddöntőbe jutást a Bajnokok Ligájában. - "Mindent átgondoltam. Megvolt az oka annak, hogy korábban lemondtam a válogatottságot. Aztán persze jönnek más szempontok, amikor az embert felhívja a szövetségi kapitány, és egyébként is látja, hogyan teltek az elmúlt évek. Ez egy hazai Eb lesz, egy óriási élmény, ez egyetlen aktív futballistát sem hagy hidegen."

Kroos a 2021-es kontinensviadal és 106 mérkőzés után lépett vissza a válogatottságtól, két hete azonban bejelentette, hogy visszatér. Már a franciák és hollandok elleni márciusi felkészülési mérkőzéseken Julian Nagelsmann szövetségi kapitány rendelkezésére fog állni.

A középpályás elárulta: nem zajlott sok telefonbeszélgetés a tréner és közte, de amikor beszéltek, akkor sokáig.

"Megpróbáltam mindent mérlegelni, felmérni és végül igent mondtam" - fogalmazott.

A házigazdák együttese június 14-én nyitja az Eb-t a skótok ellen, majd június 19-én Stuttgartban a magyar válogatottal találkozik, június 23-án pedig szintén Stuttgartban Svájc lesz az ellenfele.

A 24 csapatos torna július 14-ig tart, a csoportokból az első két helyezett, valamint a négy legjobb harmadik jut majd a 16 közé.

Címlapról ajánljuk
Útlevélgyűjtésbe kezdtek az amerikai milliomosok – meg is van az okuk rá

Útlevélgyűjtésbe kezdtek az amerikai milliomosok – meg is van az okuk rá

A pénzes amerikai családok egyre gyakrabban folyamodnak második állampolgárságért vagy állandó lakhatási engedélyért külföldön. Az igazán tehetősek valóságos „útlevél-portfóliókat” gyűjtenek – egy ügyvédi iroda szerint minderre a potenciális kockázatok késztetik őket. De melyek ezek?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy Donald Trump újbóli megválasztása esetén a NATO-tagállamokat arra kényszerítené, hogy védelmi kiadásaikat a GDP 3 százalékára emeljék, reagálva ezzel az Oroszország és Kína jelentette fenyegetésekre, miközben az Ukrajnának nyújtott támogatást nem számítaná bele ebbe a keretbe. Eközben a G7 országok vezetői tárgyalásokat folytatnak egy olyan javaslatról, amelynek értelmében Ukrajnának 50 milliárd dollár értékű segélyt nyújtanak, amit az Európában befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből finanszíroznának. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×