eur:
389.15
usd:
363.69
bux:
68242.11
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Szoboszlai Dominik gólig és "lesgólpasszig" jutott – hengerelt a Liverpool Prágában

Gyakorlatilag már az első mérkőzésen eldöntötte a továbbjutást a Liverpool az Európa-liga nyolcaddöntőjében, 5-1-re nyert Prágában a Sparta ellen. Szoboszlai Dominik negyven percet játszott a második félidőben, nem is eredménytelenül.

Az ezúttal zöld-fehérben játszó Vörösök számára szerencsésen kezdődött a mérkőzés, a dán Sörensen hibája után Alexis MacAllister a második percben büntetőt harcolt ki. A világbajnok argentin maga értékesítette a tizenegyest.

A folytatásban a Sparta nagyon nagy erőkkel és jól támadott – egészen az utolsó passzig vagy lövésig jók voltak az akciók. De csak addig… Jól védett Kelleher kapus is, de elképesztő, hogy mekkora lehetőségeket puskáztak el a csehek.

Ellenben a Liverpool nem viccelt, ha valamelyik játékosa helyzetbe került: Darwin Núnez két látványos gólt is rúgott az első félidőben. Az első volt az ezredik találat, amelyet a Vörösök elértek a Klopp-érában, 476 mérkőzésen.

A második félidőre beállt Conor Bradley, aki – szegény – az első percben öngólt rúgott. Utána megsérült Ibrahima Konaté, akit Virgil van Dijk váltott, majd az ötvenedik percben Darwin Núnez helyére beállt Szoboszlai Dominik.

Néhány perccel később a Liverpool Luis Diaz góljával visszaállította a háromgólos különbséget, s attól kezdve újra könnyed játszadozás kezdődött, a liverpooli fejekben alighanem már a Manchester City elleni rangadó járt elsősorban. Ebbe az is beletartozott, hogy az utolsó bő negyedórára Mohamed Szalah is beállt. Ha pedig beszállt, majdnem rúgott egy gólt Szoboszlai Dominik passzából, de néhány centivel a leshatár mögött állt, ezért hiába küldte a labdát a kapuba, a bíró érvénytelenítette a találatot.

A 94. percben Szoboszlai Dominik a balszélső helyén átvette a labdát, befelé húzott, majd 15 méterről ütemtelenül a jobb alsó sarokba lőtt.

Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×