eur:
389.75
usd:
365.18
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Koch Máté, Nagy Dániel, Siklósi András és Andrásfi Tibor, a magyar férfi párbajtőrcsapat (b-j) tagjai, miután vereséget szenvedtek a venezuelai csapat ellen a legjobb 4 közé jutásért vívott mérkőzésükön a milánói vívó-világbajnokság férfi párbajtőr csapatversenyében 2023. július 29-én.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Nem bízta a véletlenre a magyar férfi párbajtőrcsapat

Az Andrásfi Tibor, Koch Máté, Nagy Dávid és Siklósi Gergely alkotta négyes a Heidenheimben megszerzett aranyéremmel a világranglista élére állt, és ezzel biztosította helyét a párizsi olimpián.

Nagy ünneplés nem volt, mert olyan fáradtak voltunk, hogy az esti közös csapatvacsora után ki is dőltünk – mondta az InfoRádióban Andrásfi Tibor. A párbajtőrvívó hozzátette, a csapat jó helyzetből várta a kvalifikációs versenyt, bíztak benne, hogy Heidenheimben sikerül kivívni az olimpiai kvalifikációt. Megjegyezte, párbajtőrben előfordulnak meglepetések, úgyhogy keményen kellett készülniük erre a versenyre is.

A kazahok és a brazilok elleni győzelem kapcsán elmondta, egyéniben nem jutott olyan messzire, mint szeretett volna, ám maradt még benne energia, és csapatban tudta "húzni a csapatot". Mint mondta, igyekezett minél jobban vívni és minél inkább segíteni a négyest. Amikor a nap végére elfáradt, akkor beléptek a többiek is, így mind a négyen egyformán kivették a részüket a győzelemből.

A párbajtőröző úgy véli, mindig van hová fejlődni, bár meglátása szerint a jelenlegi egy nagyon egységes négyes, nagyon jól érzik egymást vívás közben, emellett a magánéletben is jó a kapcsolatuk. Leszögezte, hogy legalább ezt a szintet szeretnék fenntartani az elkövetkező hónapokban.

Az olimpiai kvalifikáció már az aranyérem előtt is megvolt, ám Andrásfi Tibor azt mondta,

igyekeztek nem számolgatni, nem a többiekkel foglalkozni, hanem akárcsak máskor, jól szerepelni és érmet nyerni, mint minden világkupán.

Hozzátette, azért nézegették, hogyan alakul a többi asszó, bár nem erre koncentráltak. Mikor azonban a döntőbe jutottak, már úgy voltak vele, hogy megpróbálják megnyerni, ami sikerült is – elvégre ez volt a céljuk. A vívó leszögezte: mind a négyen jól vívtak, így minden esélyük megvolt, az ilyen lehetőségeket pedig jó kihasználni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Nem teljesít jól az alap iPhone 15

Nem teljesít jól az alap iPhone 15

Az idei év jelentős változásokat hozott az Apple iPhone 15 sorozatának piaci fogadtatásában, különösen az alapmodell tekintetében. A Consumer Intelligence Research Partners (CIRP) által végzett kutatás szerint az alap iPhone 15 modell eladásai a teljes iPhone-értékesítésnek csupán 14%-át tették ki, ami éles esést jelent a tavalyi, azonos időszakban mért 19%-hoz képest, az akkori elődmodellel összefüggésben - írta az Apple Insider. .

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×