eur:
394.33
usd:
369.97
bux:
65045.06
2024. április 21. vasárnap Konrád
A Balaton Park versenypálya Balatonfőkajáron 2023. május 18-án. Az M7-es autópályától néhány kilométerre, Budapesttől mindössze 85 kilométer távolságra elhelyezkedő 4115 méter hosszú, 16 kanyart tartalmazó aszfaltcsíkot hivatalosan május 16-án adták át.
Nyitókép: MTI/Vasvári Tamás

Kiderült, lesz-e idén MotoGP-futam a Balatonnál

Hiába volt tartalékhelyszín a Balaton Park Circuit, erre egyelőre várni kell.

Az ősszel napvilágot látott a hír, hogy Balatonfőkajárra érkezhet a MotoGP-versenysorozat, mert a Balaton Park Circuit pálya is bekerült a tartalék versenyhelyszínek közé. Az újonnan épült magyar versenypálya a június közepére tervezett kazah nagydíj helyébe léphetett volna az akkor hírek szerint.

Később szóba került, hogy a szontén elmaradó argentin verseny helyett rendezhetnek MotoGP-futamot a Balatonnál, de a sonline.hu most arról ír, hogy a Balaton Park a törölt termasi verseny helyett sem kerül be új helyszínnek a versenynaptárba.

Ugyanakkor arról még nincs hír, hogy esetlen a Superbike-világbajnokság egyik futamának adhat otthont a magyar pálya, a legutóbbi információk szerint a jogtulajdonos Dorna Sports a Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt.-vel (HUMDA) közösen azon dolgozik, hogy a vb-sorozat visszakerülhessenek Magyarországra.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×