eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
12 May 2021, Schleswig-Holstein, Kiel: Handball: Champions League, THW Kiel - Paris St. Germain, final round, knockout round, quarter-finals, first leg at Wunderino Arena. Referee Matija Gubica (3rd from left) shows Kiels Hendrik Pekeler the second two-minute penalty. Photo: Frank Molter/dpa (Photo by Frank Molter/picture alliance via Getty Images)
Nyitókép: Frank Molter/picture alliance via Getty Images

Eltiltották a világ egyik legismertebb kézilabdabíróját

A súlyos büntetés része még 6000 euró megfizetése is.

Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) a Matija Gubica ellen indult eljárás végén úgy döntött, hogy a horvát játékvezető bűnös az EHF magatartási kódexében és az IHF (a Nemzetközi Kézilabda-szövetség) etikai kódexében meghatározott alapvető kötelezettségek megszegésében.

Emiatt Gubicát három évre eltiltották az EHF-versenyeken való bíráskodásától. Ebből egy év a valódi eltiltás, a másik kettő letöltését két év próbaidővel felfüggesztették.

Mindemellett a horvát játékvezetőre 6000 eurós bírságot is kiszabtak, amelynek kétharmadát szintén felfüggesztették a határozat kiadásától két év próbaidőre.

Gubica egy héten belül még az EHF Fellebbviteli Bíróságához fordulhat.

A szövetség közleményében rámutatott: az eset nem kapcsolódik a mérkőzések eredményének befolyásolásával kapcsolatos vádakhoz, azt viszont nem részletezték, konkrétan milyen szabálytalanságok miatt büntettek.

A döntéssel kapcsolatban a 24.hu emlékeztet: a dán Tv2 egy dokumentumfilmje, a "Gyanús játék" (Mistaenkeligt spil) több nemzetközi játékvezetőre is a gyanú árnyékát vetítette. A filmben megnevezett öt bírókettős közül három már nem kapott megbízásokat az idei szezonban a nemzetközi és az európai szövetségtől – köztük a horvát Matija Gubica és Boris Milosevic páros sem.

Gubica az elmúlt évtized egyik legfoglalkoztatottabb játékvezetője volt, vezetett olimpiai elődöntőt (2012, női (2011) és férfi vb-döntőt (2019), férfi Eb-finálét (2018), illetve két-két női (2011, 2013) és férfi Bajnokok Ligája-döntőt (2020, 2022).

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×