eur:
389.4
usd:
363.93
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: Adidas

Labdarúgó-Eb: jön az okoslabda, nem lesz több vitatott kezezés és les?

A jövő nyári labdarúgó-Európa-bajnokság hivatalos labdája, a Fussballliebe új technológiát kap, amely ezáltal képes lesz érzékelni a kezezést.

A németországi Európa-bajnokság egyik legjelentősebb újítása lesz az Adidas által gyártott, Fussballliebe névre keresztelt hivatalos mérkőzéslabda. A labdába olyan mikrochipet szerelnek, amely háromdimenziós képet alkot a játékosról, ezáltal pedig sokkal könnyebb lesz a kezezés helyes megítélése – írja az Index.

A labdában dolgozó microchip és a végtagok mozgását monitorozó rendszer együttműködése nyomán a videóbírók 3D-s képet kapnak majd a játékosok csontvázáról, így meg lehet majd állapítani, hogy a labda pontosan hol ért hozzájuk. Mindez sokkal gyorsabb játékvezetői döntéshozatalt és pontosabb ítéleteket eredményezhet.

A gyártó Adidas és az európai szövetség, az UEFA novemberi bemutatóján az már kiderült, hogy a torna hivatalos labdájába azt a technológiát szerelik, amelyet már a tavalyi katari világbajnokságon is alkalmaztak. A játékszer belsejében egy olyan – indukcióval tölthető – szenzor található, amely másodpercenként 500 adatot tud továbbítani arról, hogy hol értek hozzá.

Címlapról ajánljuk

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×