eur:
394.03
usd:
363.41
bux:
66169.03
2024. március 3. vasárnap Kornélia
Nyitókép: Adidas

Labdarúgó-Eb: jön az okoslabda, nem lesz több vitatott kezezés és les?

A jövő nyári labdarúgó-Európa-bajnokság hivatalos labdája, a Fussballliebe új technológiát kap, amely ezáltal képes lesz érzékelni a kezezést.

A németországi Európa-bajnokság egyik legjelentősebb újítása lesz az Adidas által gyártott, Fussballliebe névre keresztelt hivatalos mérkőzéslabda. A labdába olyan mikrochipet szerelnek, amely háromdimenziós képet alkot a játékosról, ezáltal pedig sokkal könnyebb lesz a kezezés helyes megítélése – írja az Index.

A labdában dolgozó microchip és a végtagok mozgását monitorozó rendszer együttműködése nyomán a videóbírók 3D-s képet kapnak majd a játékosok csontvázáról, így meg lehet majd állapítani, hogy a labda pontosan hol ért hozzájuk. Mindez sokkal gyorsabb játékvezetői döntéshozatalt és pontosabb ítéleteket eredményezhet.

A gyártó Adidas és az európai szövetség, az UEFA novemberi bemutatóján az már kiderült, hogy a torna hivatalos labdájába azt a technológiát szerelik, amelyet már a tavalyi katari világbajnokságon is alkalmaztak. A játékszer belsejében egy olyan – indukcióval tölthető – szenzor található, amely másodpercenként 500 adatot tud továbbítani arról, hogy hol értek hozzá.

Címlapról ajánljuk
Kiss László: két-három nap lesz felkészülni arra, hogy hatalmas mágneses vihar jön a Földön

Kiss László: két-három nap lesz felkészülni arra, hogy hatalmas mágneses vihar jön a Földön

Szokatlanul erős napkitöréseket észleltek a szondák, de a hétköznapi életet még ezek sem zavarták meg. Erősödő aktivitása miatt azonban a következő bő egy évben nem lehet kizárni, hogy pusztítóbb hatású napviharok is elérik a Földet – fejtette ki az InfoRádióban Kiss L. László Prima Primissima-díjas csillagász, a HUN-REN Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont főigazgatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.04. hétfő, 18:00
Kovács Zsolt
öngondoskodásért felelős miniszteri biztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 3. 16:00
×
×
×
×